Directorul-adjunct al Serviciului de Informatii Externe, generalul Silviu Predoiu, al carui nume este vehiculat pentru conducerea SIE, este cercetat de procurorii militari pentru abuz in serviciu, in urma unei plangeri formulata de fostul colonel SIE
Directorul-adjunct al Serviciului de Informatii Externe, generalul Silviu Predoiu, al carui nume este vehiculat pentru conducerea SIE, este cercetat de procurorii militari pentru abuz in serviciu, in urma unei plangeri formulata de fostul colonel SIE Ionel Dragomir.

Ionel Dragomir a facut o plangere la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce a fost trecut in rezerva, prima solutie data de anchetatori fiind de neincepere a urmaririi penale a generalului Silviu Predoiu.

Generalul magistrat Dan Voinea a redeschis, in 8 octombrie, dosarul privindu-l pe generalul SIE Silviu Predoiu, invocand faptul ca nu s-au elucidat imprejurarile in care a fost "inlaturat din serviciu" Ionel Dragomir, ca nu au fost respectate procedurile de cercetare administrativa si ca nu au fost audiati reclamantul si cel reclamat.

Totodata, procurorul militar Dan Voinea a motivat ca nu au fost administrate la dosar probele scrise de Ionel Dragomir si nu au fost audiati martorii indicati de reclamant.

Astfel, generalul magistrat Voinea a infirmat rezolutia din 14 mai data in dosarul 11/P/2006, de catre un procuror militar inferior, dispunand continuarea cercetarilor pentru clarificarea aspectelor reclamate.

Biroul de presa al Ministerului Public a confirmat pentru MEDIAFAX, ca solutia initiala a fost infirmata si ca s-au reluat cercetarile.

In paralel, Dragomir a contestat in instanta decizia de trecere a sa in rezerva, Curtea de Apel Bucuresti urmand a da o hotarare.

Colonelul SIE Ionel Dragomir a fost concediat in 2005, pe motive de indisciplina, fiind acuzat si de slaba pregatire profesionala. Numele colonelului a aparut in cazul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, in sensul ca i-ar fi furnizat informatii ziaristului Ovidiu Ohanesian.Mediafax 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.