Procurorii au finalizat cercetarile in dosarul privind-o pe Irina Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare, anchetata de DIICOT pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare si sprijinire sub or
Procurorii au finalizat cercetarile in dosarul privind-o pe Irina Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare, anchetata de DIICOT pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare si sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, fapte aflate in concurs real. Aceasta a fost, ieri, trimisa in judecata intr-o cauza disjunsa din dosarul Rompetrol inaintat instantei de judecata la data de 7 septembrie 2006, prin care au fost trimisi in judecata 12 persoane, in legatura cu tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti a unor actiuni emise de SC Rompetrol Rafinare S.A. Constanta (RRC). Dosarul a fost inaintat la Tribunalul Bucuresti spre competenta solutionare.

Potrivit rechizitoriului, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a efectuat in cursul anului 2004 mai multe verificari in legatura cu operatiunile bursiere cu actiuni RRC efectuate in perioada 07-15 aprilie 2004, verificari concretizate intr-o serie de „Note“ ce au fost prezentate Plenului Comisiei.

In cadrul acestor „Note“
s-au retinut mai multe fapte de natura contraventionala si au rezultat indicii temeinice de savarsire a unor infractiuni cu privire la piata de capital sau de natura economica, fiind facute propuneri de sesizare a organelor abilitate, inclusiv a celor de urmarire penala. De asemenea, Comisia Nationala de Valori Mobiliare a fost sesizata in mai multe randuri de catre reprezentanti ai Bursei de Valori Bucuresti in legatura cu operatiunile cu caracter manipulator si fraudulos cu actiuni RRC, desfasurate in perioada 07-20.04.2004 de catre grupul de interese asociat Rompetrol, fiind semnalate si retinandu-se incalcari grave ale legislatiei aplicabile pietei de capital, inclusiv savarsirea unor infractiuni specifice acestei legislatii, de manipulare a pietei de capital, facandu-se in acest sens propunerea de transmitere a intregului material catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La sfarsitul lunii aprilie 2004, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a transmis membrilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), din care facea parte in calitate de membru si Irina Mihaela Popovici, o serie de constatari cu privire la operatiunile cu actiuni Rompetrol Rafinare Constanta, operatiuni considerate ca o incalcare grava a prevederilor regulamentelor bursiere, a procedurilor BVB si a ordonantei 28/2002.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.