CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Conserva de costita cu fasole boabe Facos are in compozitie: fasole boabe (53%), apa (25%), costita afumata(15%), ceapa, pasta de tomate, slanina, sare, condimente naturale, stimulator arome: monoglutamat de sodiu E 621. Daca veti consuma 100 de grame din acest produs, veti acumula 228 kcal/955 kj, proteine 14,0%, lipide 6,0%, glucide 29,5%.


ANALIZÃ…. Produsul analizat face parte din categoria conserva de mancare traditional romaneasca. Analizandu-i compozitia, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare ne spune ca fasolea analizata are un profil nutritional relativ echilibrat si o densitate energetica moderata 228/kcal/100 g. Avem un semn de indoiala asupra cantitatii de lipide, care in comparatie cu ingredientele folosite este prea mica. De asemenea, produsul contine grasimi animale saturate care nu trebuie consumate in exces. Costita afumata, din cauza compusilor din fum, poate avea efecte negative asupra sanatatii, in functie de sensibilitatea consumatorului.


CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderatie de persoanele sanatoase active, in contextul unei diete diversificate si echilibrate. Nu este indicat suferinzilor de boli hepatice, renale, copiilor, si celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de afectiuni cardiovasculare, diabeticilor.