Liderul social-democratilor are planuri mari cu colegii de la PSD Ilfov: "Sa trecem cu totii Carpatii inechitatii!".

Un microfon si doua boxe la fereastra. De atit a avut nevoie, joi, Mircea Geoana pentru un recital electoral. Scena: treptele sediului PSD Ilfov. Spectatori au fost aproximativ 300 de membri echipati regulamentar: tricouri, balonase, toate purtind insemnele si culoarea partidului - rosu.

Mircea Geoana si-a facut intrarea in uralele multimii: "Ilfov, Ilfov!", "PSD, PSD, PSD!", "Geoana, Geoana!". N-a stat prea mult pe ginduri si, profitind de prezenta Grupului de la Cluj Ioan Rus, Vasile Puscas si Vasile Dincu, a trecut la gidilat urechile auditoriului: "Bucurestiul a devenit astazi un sector al Ilfovului, iar prietenii nostri de la Cluj (Rus, Dancu si Puscas n.r.) au trecut Carpatii ca sa fie alaturi de noi. (...) Sa trecem cu totii Carpatii inechitatii care domneste astazi in Romania", a spus Geoana.

Desi reuniunea avea drept scop prezentarea candidatilor partidului pentru Parlamentul European, din repertoriul liderului PSD nu au lipsit promisiunile pentru pensionari si pentru salariatii din educatie si sanatate. A spus despre Severin ca este unul din cei mai influenti europarlamentari, apoi a trecut rapid la criticat puterea de dreapta. Moment din care nu au lipsit nici lectiile de anatomie. "Inima mea este pe stinga. A voastra unde e? Tot pe stanga. Inima noastra este pe stinga si a venit vremea ca actualii guvernanti, care nu au inima pe dreapta, ci nu au inima deloc, sa plece acasa si sa lase o guvernare pentru o Romanie mai justa", a spus Geoana, care pe final a lansat si un posibil slogan pentru europarlamentare: "Cu PSD ai ce vota!"