Judecatorii instantei supreme au decis, ieri, restituirea la DNA a dosarului „Zambaccian“ in care este judecat fostul premier Adrian Nastase si ridicarea masurilor asiguratorii solicitate in 2006 de acuzare. Hotararea poate fi atacata cu
Judecatorii instantei supreme au decis, ieri, restituirea la DNA a dosarului „Zambaccian“ in care este judecat fostul premier Adrian Nastase si ridicarea masurilor asiguratorii solicitate in 2006 de acuzare. Hotararea poate fi atacata cu recurs la completul de noua judecatori.

Avocatul lui Adrian si Dana Nastase a cerut magistratilor Inaltei Curti, la ultimul termen, pe 11 octombrie, restituirea dosarului „Zambaccian“ la DNA pentru refacerea intregii urmariri penale in aceasta cauza. „Invocam dubla exceptie a nulitatii actului de sesizare, mai precis a nulitatii urmaririi penale“, a spus avocatul Gheorghe Diaconescu, care a reiterat faptul ca urmarirea penala a fostului premier s-a facut fara avizul presedintelui, Parlamentului sau Camerei Deputatilor.

Avocatul lui Ioan Paun, fost consul al Romaniei la Beijing, a solicitat insa continuarea procesului, explicand ca o reintoarcere la refacerea urmaririi penale nu ar schimba actele dosarului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.