Propunerea formulata de catre UDMR, de reorganizare a regiunilor de dezvoltare, nu se bucura de sprijinul nici unui segment al societatii romanesti din judetele Mures, Harghita si Covasna. Potrivit planului UDMR, cele trei judete ar urma sa constitu
Propunerea formulata de catre UDMR, de reorganizare a regiunilor de dezvoltare, nu se bucura de sprijinul nici unui segment al societatii romanesti din judetele Mures, Harghita si Covasna. Potrivit planului UDMR, cele trei judete ar urma sa constituie o regiune de dezvoltare distincta. Cum era si de asteptat, comunitatea romaneasca din zona a reactionat la unison, demonstrand faptul ca, in randurile populatiei romanesti, credibilitatea liderilor UDMR tinde catre zero. Ovidiu Natea, liderul organizatiei PSD Mures, unul dintre cei mai respectati politicieni din zona, a fost destul de categoric: „Ce vor ei nu se poate. Urmatorul pas ar fi sa solicite a doua limba oficiala, maghiara, in regiunea aceea, unde sunt 56% maghiari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.