Desi CSM a respins joi cu sase voturi pentru si unul impotriva cererea lui Chiuariu de avizare a revocarii procurorului Doru Tulus, ministrul Justitiei o trimite presedintelui.Doru Tulus a cistigat lupta cu
ministrul Tudor Chiuariu Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, cu sase voturi pentru si unul impotriva, sa nu avizeze cererea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, de revocare din functie a procurorului Doru Tulus, seful Sectiei a II-a a DNA. Dupa vot, Chiuariu a anuntat ca va inainta totusi presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Doru Tulus. ĄCu tot avizul negativ al sectiei, voi inainta in cel mai scurt timp cererea de revocare catre presedintele Basescu", a declarat Chiuariu.

CSM a decis in 16 mai efectuarea unui control de fond la DNA, ca urmare a unei cereri de revocare a lui Tulus, trimisa de ministru Consiliului cu o saptamina mai devreme. Atunci, Chiuariu declarase public ca va tine cont de verdictul CSM si, in cazul in care acesta ii va fi favorabil procurorului, isi va retrage cererea.

Raportul inspectiei facute la DNA a fost adoptat saptamina trecuta cu unanimitate de voturi de sectia de procurori a CSM. Documentul releva o serie de deficiente de organizare la sectia condusa de Doru Tulus, dar nu propunea in sectiunea de concluzii revocarea acestuia. Sectia condusa de Tulus, a infractiunilor conexe celor de coruptie, are in lucru mai multe dosare ale unor fosti sau actuali ministri, printre care George Copos, Nagy Zsolt, Miron Mitrea sau Tudor Chiuariu.

Conform statutului magistratului, procurorul general, sefii DNA si DIICOT si adjunctii acestora pot fi numiti sau revocati din functii de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei si cu avizul consultativ al CSM.