Potrivit lui Deaconescu, trei sferturi din cele 102 scoli cuprinse in program sunt lasate in paragina, iar la unitatile de invatamant care au intrat in executie, lucrarile de montaj sunt facute "de mantuiala" si cu mari intarzieri. "Primaria nu va pl
Potrivit lui Deaconescu, trei sferturi din cele 102 scoli cuprinse in program sunt lasate in paragina, iar la unitatile de invatamant care au intrat in executie, lucrarile de montaj sunt facute "de mantuiala" si cu mari intarzieri. "Primaria nu va plati lucrari de mantuiala, asa cum se afirma ca ar fi executia in acele scoli. In baza unor evaluari facute de consultantul proiectului, vom decide si refacerea lucrarilor, pe banii executantului, daca acestea sunt de proasta calitate. Mai mult, pentru fiecare zi de intarziere le vom impune constructorilor penalizari", a replicat Videanu. Potrivit primarului general, municipalitatea nu a decontat nici o lucrare care nu corespunde calitatii. "Chiar daca platile se fac in avans, constructorul trebuie sa dovedeasca fiecare cheltuiala. Daca nu respecta contractul, ii putem da in judecata si recupera banii", a adaugat Videanu. Edilul Capitalei a mai spus ca inceperea lucrarilor de constructie la cele 79 de scoli - din 102 cuprinse in programul BEI - sunt intarziate de "proceduri birocratice". "Din pacate, cresterea preturilor la materialele de constructii, dar si ridicarea standardelor de executie au necesitat realizarea de noi documentatii. Pentru ca, daca vrei sa investesti, trebuie sa respecti anumite proceduri impuse de lege, proceduri care necesita, din pacate, un timp mai indelungat", a explicat primarul general.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.