Ministerul Transporturilor se va constitui parte civila si il va da in judecata pe Traian Basescu pentru a achita salariile restante unui fost angajat care a dat in judecata institutia dupa ce a fost concediat de Basescu pe cand acesta era la conduce
Ministerul Transporturilor se va constitui parte civila si il va da in judecata pe Traian Basescu pentru a achita salariile restante unui fost angajat care a dat in judecata institutia dupa ce a fost concediat de Basescu pe cand acesta era la conducerea ministerului, castigand procesul la CEDO.

Ludovic Orban a anuntat ca ministerul va trebui sa-l despagubeasca pe Gabriel Stefanescu, fost director la Transporturi. "Acum trebuie sa-i platim salariile, daune morale si trebuie sa-l reintegram in functia pe care a avut-o. Ministerul se va constitui parte civila si il va da in judecata pe Traian Basescu", a spus titularul portofoliului. Potrivit acestuia, Traian Basescu ar avea de platit circa 1,5 miliarde de lei vechi, pe care-i va suporta "fie cu unul din terenurile pe care le-a primit de la prietenii sai, fie cu vreuna din casele pe care le are". "Cine stie, poate-i da faliment fabrica de inghetata", a completat el.


Gabriel Stefanescu a declarat aseara, in exclusivitate, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzata pe Antena 2, ca verdictul CEDO reprezinta o victorie atat a sa in lupta cu sistemul, cat sI a functionarilor publici in general. Acesta a dezvaluit ca destituirea sa a fost primul ordin semnat de Traian Basescu la preluarea ministerului Transporturilor (sfarsitul anului 1996), ca razbunare pentru ca a facut parte din echipa de 40 de specialisti care au lucrat la "dosarul Flota". Stefanescu a caracterizat drept "rusinos" rezultatul ultimei expertize contabile pe aceasta tema (prezentata integral numai in Jurnalul National), care-i absolva de orice vina de a fi produs prejudicii statului roman pe cei 80 de inculpati, inclusiv seful statului. "Daca se fac expertize politice sI se politizeaza expertii contabili, nu mai putem vorbi de democratie."


El a sustinut ca hotararea CEDO, adoptata in unanimitate de sapte judecatori internationali, demonstreaza ca destituirile practicate de Traian Basescu in calitate de ministru si nerespectarea deciziei de reincadrare pronuntata de instanta romanesca au fost "abuzuri grosolane". Intrebat cu comenteaza declaratia lui Ludovic Orban, Gabriel Stefanescu a spus ca e "o veste buna", ca nu e normal ca daunele sa fie platite de cetatenii Romaniei sI ca suma pe care ministrul Transporturilor vrea s-o impute lui Traian Basescu "nu inseamna nimic" pentru presedinte si pentru "multi care batjocoresc legile si pe functionarii publici".  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.