In limba germana, "Kraft" inseamna forta, putere - iar aceste elemente domina imaginea Volkswagen Crafter. Partea frontala reflecta noua identitate a marcii si prezinta grila radiatorului in forma de V intr-o interpretare robusta si puternica.
Grila radiatorului, partea frontala si blocurile optice sunt elementele specifice brand-ului. Sunt extrem de rezistente si gandite pentru uz extensiv. In ciuda aspectului masiv si puternic, partea frontala a caroseriei este o imbinare armonioasa de forme. Blocurile optice duble sunt pozitionate vertical si par sa fie in spatele calandrului. Designul acestora este inimitabil intre vehiculele utilitare. De remarcat atentia pentru detalii: logoul Volkswagen este marcat pe scutul becurilor din far.Filtrul de particule in dotare standardEnergic, economic, puternic - TDI, mai mult decat abrevierea conceptului de turbodiesel cu injectie directa, inseamna tehnologie de top. Noile motoare functioneaza "curat", au viata indelungata si sunt economice, respectand normele de poluare EU4. Masinile sunt dotate cu filtru particule diesel (DPF) ca echipament de serie. TDI este sinonim cu motoarele diesel moderne. Volkswagen Crafter continua aceasta traditie, fiind propulsat exclusiv prin aceasta tehnologie. Oferite in Romania in trei versiuni, acestea acopera o gama larga de puteri, incepand cu 80 kW (109 CP) si terminand cu 120 kW (163 CP). Crafter ofera si o premiera: sub capota lucreaza primele motoare Volkswagen 2,5 l TDI cu tehnologia Common-Rail.Variante multipleCrafter Furgon ofera volume de incarcare cuprinse intre 9 mc si 17 mc. In functie de lungimea versiunii alese, spatiul de marfa poate gazdui obiecte cu lungime de pana la 4,7 m. Sunt disponibile multiple posibilitati de ancorare a marfurilor, precum si felurite tipuri de capitonare ale peretilor laterali.
Acoperisul este disponibil in trei variante de inaltime (normal 1.650 mm, inaltat 1.940 mm si suprainaltat 2.140 mm). Cu sarcina maxima autorizata de pana la 5.000 kg, Crafter ofera solutii de transport si in segmentul de autovehicule comerciale de pana la 7,5 t. Crafter castiga datorita cabinei confortabile si ergonomice, si nu in ultimul rand puncteaza prin caracteristicile in rulare similare autoturismelor.ABS, EDS, ASR, ESP, MSR...Rotile de 16" de pe Crafter permit amplasarea unui sistem de franare de mare performanta. Atat la rece, cat si la cald, distantele de franare sunt aceleasi cu ale vehiculelor de pasageri. Crafter dispune in standard de o multitudine de sisteme de siguranta: ABS, EDS, ASR, ESP, MSR. Sistemul ESP este de ultima generatie, cu functii adaptive.
Volkswagen Crafter beneficiaza de cel mai bun nivel de echipare cu sisteme de siguranta pasiva. Acesta incepe de la cele mai mici detalii: bandourile laterale de protectie previn distrugerea caroseriei din cauza neatentiei si ajuta la obtinerea de costuri de reparatie mici pentru diferite sectiuni ale masinii. Structura robusta a habitaclului ii protejeaza pe sofer si pe pasager in caz de impact. Habitaclul este protejat de componente ranforsate din otel pentru montanti, plafon si alte elemente constructive. Coloana de directie deformabila la impact ofera siguranta soferului.
Tetierele reglabile pe inaltime sunt oferite standard pe Crafter, alaturi de centurile de siguranta pretensionate in trei puncte, disponibile pentru toate locurile.
Airbagul de dimensiuni mari pentru sofer este standard la Crafter. Optional, poate fi montat si un airbag pentru pasager, care protejeaza si pasagerul din mijloc, in cazul unei banchete duble pentru pasageri.