FABRICATE IN ELVETIA Guvernul Elvetiei a dat unda verde semnarii unui contract militar cu Romania, prin care autoritatile de la Berna vor vinde tarii noastre 31 de vehicule blindate. Tranzactia in valoare de 37,6 milioane de euro este incheiata
FABRICATE IN ELVETIA Guvernul Elvetiei a dat unda verde semnarii unui contract militar cu Romania, prin care autoritatile de la Berna vor vinde tarii noastre 31 de vehicule blindate. Tranzactia in valoare de 37,6 milioane de euro este incheiata de Ministerul roman al Apararii si firma elvetiana Mowag. Blindatele de tip Piranha III C sunt destinate fortelor romane detasate in Irak si Afganistan si vor fi folosite exclusiv pentru misiuni de mentinere a pacii, informeaza publicatia online Swissinfo.  CRITICI. Tranzactia a fost criticata extrem de dur de opinia publica si de unii politicieni din Elvetia, care au semnalat faptul ca folosirea unor astfel de blindate intr-o zona de conflict armat contravine legilor nationale. "Situatiile de criza din Irak si Afganistan nu sunt conflicte intre state, ci ope­ra­tiuni de restabilire si de mentinere a ordinii sociale si de stat. Des­fa­su­ra­rea fortelor romane si a materialelor militare nu are loc intr-un context de razboi, ci pe baza unor rezolutii adoptate de Consiliul de Securitate al ONU". Asa si-a justificat decizia Executivul de la Berna, respingand acuzatiile de incalcare a principiului ne­u­tra­li­tatii, emise de mai multi politicieni elvetieni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.