Un elicopter cu doua persoane la bord s-a prabusit, vineri dimineata, intre localitatile Giurgeni si Bertesti, intre dig si malul Dunarii, cei doi pasageri murind carbonizati, iar la fata locului a fost gasita o valiza cu o suma mare de bani, a de
Un elicopter cu doua persoane la bord s-a prabusit, vineri dimineata, intre localitatile Giurgeni si Bertesti, intre dig si malul Dunarii, cei doi pasageri murind carbonizati, iar la fata locului a fost gasita o valiza cu o suma mare de bani, a declarat Costel Capbun, primarul din Bertesti. Elicopterul s-a prabusi intr-o padure de salcie, fiind vazut de pescarii aflati in zona.   TRAGEDIE. In urma impactului cu solul, elicopterul a luat foc. Directorul directorul Directiei Aviatiei Civile din Ministerul Transporturilor, Catalin Radu, a declarat ca este vorba de un elicopter usor cu patru locuri, care avea ca destinatie finala statiunea Mamaia. "Este un elicopter Robinson cu patru locuri, cu doua persoane la bord, pentru care era depus un plan de zbor de la Moara Vlasiei la Tulcea si Mamaia", a spus Radu. Prefectul de Ialomita, Stelian Caramitru, a declarat ca elicopterul este privat si avea la bord doua persoane care, cel mai probabil, erau barbati, dupa felul in care erau incaltati. Elicopterul a ars aproape in totalitate, ramanand doar fuselajul, a mai spus prefectul, citat de Mediafax. In prezent, forte importante ale Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta si ale Ambulantei au fost trimise la fata locului. De asemenea, Autoritatea Aeronautica Romana a trimis la locul accidentului un pilot si un mecanic specialist in motoare pentru a investiga epava aeronavei. Primele informatii furnizate de comisia de ancheta arata ca elicopterul s-a prabusit din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In conditiile in care era ceata, elicopterul a zburat la joasa altitudine, lovindu-se de copaci. Aparatul a cazut intre digul de protectie si malul stang al Dunarii.  PILOT EXPERIMENTAT. Elicopterul care s-a prabusit, vineri dimineata, in localitatea Bertesti din judetul Ialomita, apartine unei companii private, in aparat aflandu-se pilotul si un reprezentant al proprietarului. "Elicopterul apartinea unui client. In el se aflau pilotul, care avea in jur de 50 de ani, si un reprezentant al proprietarului, care avea in jur de 30 de ani", a spus Christian Becker, patronul companiei Becker Aviation Trans, care asigura service-ul si ofera echipaj. Potrivit acestuia, elicopterul Robinson, cu patru locuri, a decolat de la baza companiei, din Moara Vlasiei si trebuia sa ajunga pe litoral, la Mamaia. Becker a mai spus ca pilotul avea peste 7.000 de ore de zbor si lucra in part-time pentru firma Becker.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.