Bere Azuga vrea sa reintre pe piata bazindu-se pe traditie, pe apa de munte si pe ingrediente germane.

Patronul fabricii de bere din Azuga, Valerii Moraru, si-a adus berar din Germania pentru a pregati o reintrare in forta pe piata a berii Azuga.

„Avem aceeasi reteta de 130 de ani. Apa pe care o folosim o luam direct din munte, din zona Azuga. Maltul si hameiul le importam acum din Germania. Berea Azuga trebuie sa ajunga sus, acolo unde ii e locul si ca sa ne asiguram de asta am adus un berar german care se va ocupa de ea", a declarat ieri Valerii Moraru. El a admis ca nu se poate bate cu marii producatori. Patronul fabricii a mai spus ca a discutat deja cu Metro si Carrefour care au fost de acord sa puna in rafturi in premiera berea Azuga.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de zece milioane de euro, dublu fata de rezultatul din 2006, si un profit net de 500.000 de euro, evolutia fiind sustinuta si de investitiile de trei milioane euro derulate in acest an pentru retehnologizare si cresterea capacitatii de productie.

Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 5,3 milioane de euro, iar in primele noua luni din 2007, producatorul a raportat un avans de 56% al cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada a anului trecut.