Procurorii DIICOT au trimis-o joi in judecata pe Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Imobiliare (CNVM).

Fostul oficial al CNVM este acuzat de fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare la un grup infractional organizat. Dosarul ei a fost disjuns din cel in care sint cercetate 12 persoane, printre care si Dinu Patriciu, si care priveste manipularea bursei in privinta vinzarilor de actiuni Rompetrol Rafinare din aprilie 2004. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a transmis imediat membrilor CNVM, din care facea parte si Popovici, constatari cu privire la operatiunile cu actiuni RRC din perioada 07-15.04.2004, operatiuni considerate drept o incalcare grava a prevederilor regulamentelor bursiere, a procedurilor BVB si a Ordonantei nr. 28/2002.

In cadrul Notelor Corpului de Control cu referire la tranzactiile cu actiuni RRC, prezentate si discutate in sedintele CNVM, sint relevate atit incalcarea unor acte normative, cit si indicii de savirsire a unor infractiuni cu caracter economic sau efectuarea unor operatiuni frauduloase de spalare a banilor. Cu toate acestea, CNVM a solicitat Corpului de Control modificarea acestor constatari, ba chiar ca procurorii sa nici nu fie informati asupra presupusei manipulari a bursei. Forma modificata a Istoricului manipularii bursei a fost depusa de Popovici la cabinetul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, de unde a fost transmis ca anexa a adresei de inaintare catre institutiile statului.