Autoturismul de serviciu al presedintelui R.Moldova, Vladimir Voronin, a fost implicat vineri intr-un accident soldat cu ranirea unei persoane.

Masina presedintelui, un Mercedes, a intrat cu viteza intr-un vehicul marca Skoda oprit la un semafor din centrul Chisinaului. Potrivit martorilor, soferul presedintelui a parasit locul accidentului, iar politia a incercat sa musamalizeze cazul.

"Am avut impresia ca a fost o explozie. A fost o lovitura atat de puternica, incat masina a fost aruncata la vreo 8 metri mai incolo. M-am uitat la dreapta si am vazut un Mercedes deformat. Am reusit sa retin numarul RM0001", povesteste soferul Skodei, Andrei Iliinic.

Din cauza impactului, Skoda a fost proiectata intr-un alt autoturism, marca Toyota. Šoferul acesteia afirma ca Mercedesul a parasit locul accidentului.

"Soferul Mercedesului a rupt airbagul care se activase, a accelerat si nu a intrebat daca e cineva ranit. Nu a coborat din masina si mi-am dat seama ca era beat", a declarat Sergiu Galateanu, soferul Toyotei. Afirmatia sa este confirmata de martori.

O femeie care se afla in Skoda a ajuns la spital cu comotie cerebrala. Ea a refuzat sa discute cu presa, iar familia sustine ca ii este teama sa vorbeasca.

Tot martorii sustin ca agentii de la politia rutiera sositi la fata locului au incercat sa stearga urmele.

La sosirea echipei de filmare a PRO TV Chisinau, politistii au disparut pentru 15 minute. "Ne-au spus sa plecam, sa deplasam masinile si sa modificam circumstantele accidentului. Ni s-a spus sa schimbam totul pana la venirea voastra ca sa nu poata fi inregistrat cum s-a produs accidentul in realitate", a spus soferul Skodei.

In scurt timp, soseaua a fost curatata de o autospeciala. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne a confirmat ca una dintre masinile de serviciu ale presedintelui a fost implicata intr-un accident rutier.
Mediafax