Banca Transilvania a vandut 90% din BT Asigurari firmei GroupamaBanca Transilvania a semnat contractul de vanzare a 90% din actiunile companiei BT Asigurari firmei franceze Groupama, la un pret de plecare de 90 milioane euro, putandu-se modifica pe p
Banca Transilvania a vandut 90% din BT Asigurari firmei GroupamaBanca Transilvania a semnat contractul de vanzare a 90% din actiunile companiei BT Asigurari firmei franceze Groupama, la un pret de plecare de 90 milioane euro, putandu-se modifica pe parcurs in functie de rezultatele financiare pe 2007 ale firmei romanesti de asigurari.
Potrivit unui comunicat al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti, tranzactia privind vanzarea pachetului de actiuni se deruleaza pe baza unor termeni si conditii confidentiale pana la finele lui 2007.
Tranzactia este insotita de un acord exclusiv de bancassurance pentru produse non-viata, prin care colaborarea intre Banca Transilvania si BT Asigurari va continua cel putin la nivelul in care se desfasoara in prezent.
Potrivit amendamentelor aduse Legii 32/2000, termenul de bancassurance este definit ca fiind activitatea de intermediere a produselor de asigurari care sunt complementare la produsele institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare, activitate ce se desfasoara prin reteaua acestor institutii.
In procesul de vanzare a 90% din capitalul firmei de asigurari, Banca Transilvania e asistata de Capital Partners, Deloitte si casa de avocatura Musat & Asociatii. Banca Transilvania a achizitionat, la inceputul lunii, pachetul de 10% din capitalul BT Asigurari detinut de SIF Banat Crisana, pentru 5,65 milioane de euro.
Infiintata in anul 1994, compania este controlata de Banca Transilvania, in proportie de 89,97%, si alte persoane fizice romane si straine, cu o participatie de circa10%. BT Asigurari a subscris in perioada ianuarie-iunie 2007 prime in valoare de 132,3 milioane de lei (39,7 milioane euro), in crestere cu 44% fata de primul semestru al anului 2006, plasandu-se pe locul 10 in topul companiilor de asigurari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.