PUNCTUL PE EI
Nationala Romaniei s-a calificat la turneul final al campionatului european de fotbal. Izbanda notabila in context, meritorie de fapt si binefacatoare prin efect, este categoric una de grup. Dar cum orice grup isi are liderul sau,
PUNCTUL PE EI
Nationala Romaniei s-a calificat la turneul final al campionatului european de fotbal. Izbanda notabila in context, meritorie de fapt si binefacatoare prin efect, este categoric una de grup. Dar cum orice grup isi are liderul sau, avem obligatia sa-l distingem pe Victor Piturca din multimea celor care au contribuit la obtinerea succesului. Omul care si-a asumat responsabilitatea obiectivului, singurul om care si-a asumat responsabilitatea obiectivului, singurul care ar fi facut decontul unui eventual esec, merita salutul nostru de recunostinta.


Este tot ceea ce pot spune deocamdata. Nu mi-a fost niciodata la indemana sa crosetez in cheia osanagiilor. Prefer sa privesc putin in trecut, sa aduc amintirile in prezent si sa ma amuz observand stradania cu care o parte din contestatarii de ieri lustruieste azi locurile pe unde a scuipat. Se recicleaza corbii in porumbei ai pacii, devin prietenoase hienele, calaii isi ascund sisurile in toc de catifea. Vorbind despre ei imi vine in minte titlul unei carti a prietenului Boanchis: Sictir bagabontilor!


Am toata admiratia pentru competitorii opiniei care accepta cu demnitate realitatea, chiar si atunci cand aceasta le invalideaza pronosticurile. Pana si cutrelor care se salveaza prin repliere trebuie sa le recunosc ceva merite. Fatarnicia este jucata pe fondul unei abilitati de care trogloditul nu va fi capabil in veci. Doar prostul fudul nu e destul niciodata. Debordeaza din belsug, deoarece, pentru el, realitatea neinteleasa se cheama ca nu exista.


Din ultima categorie fac parte academicienii dezastrului, cei care calamiteaza cu osardie bovina. De la ei am aflat ca romanul nu are niciodata sansa sa fie inventariat de istoria omenirii. Creaturi imbecile si imunde ce suntem vietuim doar pentru a defini esecul total. In aceste conditii, are rost sa mai discutam despre fotbal? Despre nationala si despre reusitele ei marunte? Nici vorba!, decreta o foanfa tembela. Fiindca si nationala, nu-i asa?, e compusa tot din romani idioti, inventati doar pentru a fi ciurucuri ale Europei.


Evadatilor din puscarii le dai cu agravante. Merita, deoarece ei o comit gandit, cu intentie. Evadatilor din ospicii trebuie sa le dam cu mila. Sa le dam compensatele pe care nu si le-au administrat la timp.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.