In ultimii sase ani, abandonul scolar a crescut de trei ori in randul elevilor din clasele I-VIII, se arata in raportul Ministerului Educatiei privind starea invatamantului. Pentru a preveni fenomenul de abandon, autoritatile vor sa angajeze psiholo
In ultimii sase ani, abandonul scolar a crescut de trei ori in randul elevilor din clasele I-VIII, se arata in raportul Ministerului Educatiei privind starea invatamantului. Pentru a preveni fenomenul de abandon, autoritatile vor sa angajeze psihologi pentru unitatile scolare. Potrivit raportului „Strategia invatamantului din Romania”, publicat de catre Ministerul Educatiei, comparativ cu anul scolar 2005-2006, populatia scolara a scazut cu 18.000 de elevi si studenti, insa acelasi document mai precizeaza ca aceasta pierdere este mai scazuta fata de anii precedenti, adica pana in 2005. Cea mai ridicata rata a abandonului se inregistreaza in randul copiilor care termina clasa a VIII-a in mediul rural. In anul scolar 2005/2006, aproximativ 1,8% dintre acestia au parasit sistemul de invatamant, in conditiile in care in anul 2000/2001 rata abandonului a fost de 0,6%. “Toate satele si comunele au o scoala generala clasele I-VIII.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.