In cadrul Festivalului de Film "The Times BFI" (17 octombrie - 1 noiembrie) din Londra, organizat de Fundatia Ratiu si Institutul Cultural Roman (ICR), vor fi prezenti cinci invitati, vor rula trei filme si va avea loc un seminar cu public toate cons
In cadrul Festivalului de Film "The Times BFI" (17 octombrie - 1 noiembrie) din Londra, organizat de Fundatia Ratiu si Institutul Cultural Roman (ICR), vor fi prezenti cinci invitati, vor rula trei filme si va avea loc un seminar cu public toate consacrate cinematografiei romanesti.
Programul complet al Festivalului include 184 de lung-metraje si 133 de scurt-metraje. De asemenea, vor exista - pentru prima data in istoria festivalului (aflat la cea de a 51-a editie) si trei filme romanesti (doua lung-metraje si un scurt-metraj) - "4 luni, 3 saptamani, 2 zile", "California Dreamin' (Nesfarsit)" si "Acasa" -, precum si un seminar public consacrat cinematografiei romanesti si succeselor sale recente. "In ultimii cinci ani, am sustinut filmul romanesc prin intermediul Clubului nostru de film si prin cele patru editii ale Festivalului de Film Romanesc din Londra, la cinematograful Curzon Mayfair. Festivalul nostru a avut un rol important in prezentarea unui numar mare de filme romanesti in Londra. (...) Consideram ca recunoasterea si importanta acordate filmului romanesc in Marea Britanie se datoreaza si eforturilor partenerilor nostri constanti", declara Ramona Mitrica, director, ICR Londra. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.