Chirurgii de la Clinica de Transplant Hepatic Fundeni, condusa de profesorul Irinel Popescu (foto), au realizat in acest an un record absolut in privinta transplanturilor de ficat, cu 25 de interventii de acest fel, iar daca vor fi donatori, fonduril
Chirurgii de la Clinica de Transplant Hepatic Fundeni, condusa de profesorul Irinel Popescu (foto), au realizat in acest an un record absolut in privinta transplanturilor de ficat, cu 25 de interventii de acest fel, iar daca vor fi donatori, fondurile ar permite inca cel putin sapte operatii. "Am ajuns la cifra de 25 de transplanturi de ficat, cifra negociata de Ministerul Sanatatii si acoperita financiar de acesta. Am mai primit o redistribuire de fonduri, ca sa continuam programul de transplante hepatice, bani din care am putea realiza inca minimum sapte interventii de acest fel, numai sa avem donatori-cadavru", a declarat, ieri, pentru Mediafax, prof. Irinel Popescu, directorul Clinicii de Chirugie si Transplant Hepatic Fundeni. Potrivit medicului, cele patru transplanturi facute in ultima saptamana au fost cazuri foarte dificile, doua din ele fiind efectuate la copii. Anul 2007 reprezinta un record si in privinta donatorilor cadavru, a declarat, la randul sau, Victor Zota, presedintele Agentiei Nationale de Transplant. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.