Foarte multi oameni de mare bun simt sunt contrariati de desele si oarecum nejustificatele aparitii ale lui Gigi Becali la talk-show-uri pe teme politice sau sportive, desi el nu se pricepe la nici unul din cele doua domenii, insa nu este niciodata i
Foarte multi oameni de mare bun simt sunt contrariati de desele si oarecum nejustificatele aparitii ale lui Gigi Becali la talk-show-uri pe teme politice sau sportive, desi el nu se pricepe la nici unul din cele doua domenii, insa nu este niciodata invitat la emisiuni care-i s-ar potrivi mult mai bine, cum ar fi "Te crezi mai destept?", "Feriti-va de magarus", "Urmarire generala", Camera de ras" sau cel mai indicat la "9595" a doctorului Andrei. Da, parca asta de pe urma i s-ar potrivi cel mai bine. Dar pentru ca inca n-a fost invitat si nici consultat de un alt specialist vom incerca sa-i dibuim diagnosticul cu "Dictionarul de psihiatrie" in mana. Ia sa vedem ce scrie in cartoiul asta la "schizofrenie". Auziti la vorbele astea: "o disociatie mintala ori <<discordanta>> insotita de o invazie haotica a imaginarului, care se traduce prin tulburari afective, intelectuale si psihomotorii: sentimente contradictorii fata de un acelasi obiect (dragoste, ura) incapacitate de a actiona, autism, sentimentul de a nu se mai recunoaste, delir". Nu-i asa ca Gigi se cam circumscrie din toate punctele de vedere acestor simptome? Pai hai sa ne amintim de delirurile sale in care se imagina Mihai Viteazul, Razboinicul luminii, Principele lui Macchiavelli ori marele izbavitor al bietei noastre tarisoare, ca sa nu mai amintim de modul in care l-a tratat pe Hagi inainte si dupa ce acesta a fost antrenor la Steaua. Insa hai sa vedem ce scrie si la "paranoia": "psihoza caracterizata printr-un delir sistematic si care apare de cele mai multe ori la subiectii predispusi: supraestimare de sine (orgoliu, megalomanie), rigiditate psihica (neincredere, dogmatism), erori de judecata cauzate de premise subiective, desi rationamentul este logic. Delirul de paranoia se dezvolta intr-un mod coerent, uneori plauzibil, idealism pasionat, gelozie, revendicare privind un prejudiciu minor sau imaginar. Acest delir sfarseste prin a se constitui intr-un sistem permanent si de neclintit". Nu vi se pare ca aceasta este descrierea exacta a omuletului susamintit? Din fericire pentru el, catre finalul articolului cu pricina, autorii dictionarului indica si tratamentul indicat pentru astfel de suferinzi: "Necesita, in general, spitalizarea. A se asocia neurolepticele cu psihoterapia". Dar, din pacate, medicii psihiatri, spre deosebire de procurori, nu se pot autosesiza. Mai nasol e ca nici unii concetateni, care ameninta ca-l vor vota. Nici p'astia nu-i vedem prea bine in lumina acelui dictionar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.