Opera Nationala Bucuresti (ONB) va participa, alaturi de Opera de Stat din Viena si Academia Baroca din Ambronay, la maratonul muzical intitulat Gala de Opera, in cadrul Programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana.
In pregatirea acestui eveniment, conducerea ONB a organizat la Bucuresti, in luna august, un concert in aer liber, intitulat Promenada Operei. Acest spectacol s-a constituit, practic, intr-un "antrenament" pentru Viva Opera.
Astazi, la ora 18.30, pe scena ONB, colectivul artistic al operei bucurestene va sustine, in avanpremiera, spectacolul "Viva Opera" reprezentat la Sibiu, in cadrul Galei de Opera. Astfel, daca in luna august Bucurestiul a celebrat Sibiul, in luna octombrie Sibiul va omagia, timp de doua zile, spiritul cultural al Capitalei.
Maine, la ora 18:00, ONB va prezenta un concert vocal-simfonic la catedrala metropolitana "Trei Ierarhi" din Sibiu, care va cuprinde, printre altele, lucrari de Ciprian Porumbescu si Giuseppe Verdi, iar pe 19 octombrie, colectivul artistic al ONB va prezenta, la ora 19.00, la Casa Sindicatelor din Sibiu, spectacolul Viva Opera. (M.A.)