O companie compromitatoare oricum, ea nu putea fi gasita usor la politicienii antebelici; ei tineau la rangul lor in societate, nu numai la bani. Cat priveste fondul afacerii el e minim, dar nu mai putin semnificativ pentru felul de a se inhaita al u
O companie compromitatoare oricum, ea nu putea fi gasita usor la politicienii antebelici; ei tineau la rangul lor in societate, nu numai la bani. Cat priveste fondul afacerii el e minim, dar nu mai putin semnificativ pentru felul de a se inhaita al unor politicieni de astazi care pretind sa beneficieze de aureola Bratienilor sau a lui Maniu. Afaceristii in cauza sunt mai curand niste "tarani" ceva mai ajunsi cu gandul la purcel si sarmale. Au trecut vremurile cand un ministru liberal precum Constantinescu-Porcu raspundea celui care il momea cu cateva milioane, promitand ca nimeni n-o sa afle: "da-mi inca un milion si sa afle toti!".
Avand in vedere modestia sistemului lor de valori se pune intrebarea cum de a ajuns un Traian Remes ministru al Agriculturii intr-un cabinet liberal?
Dupa ce se vor fi linistit apele, sociologii ar putea cauta raspunsul la intrebarea "cine i-a adus?". Nu de alta, dar ca sa stie tot romanul cum s-a format actuala clasa a inaltilor demnitari. Spun aceasta stiind ca Ciorba a vrut sa-l cumpere pe Remes cu un vitel si un purcel de 60 de kilograme.
Sa fie acestia oamenii selectionati de partidele istorice?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.