Senatorul de Bihor, Radu Tarle a declarat ieri ca a refuzat sa voteze motiunea de cenzura intrucat nu era de acord cu un guvern condus de Vasile Blaga.
El a explicat ca intre PSD si PD au fost negocieri "la sange" pentru formarea unui guvern co
Senatorul de Bihor, Radu Tarle a declarat ieri ca a refuzat sa voteze motiunea de cenzura intrucat nu era de acord cu un guvern condus de Vasile Blaga.
El a explicat ca intre PSD si PD au fost negocieri "la sange" pentru formarea unui guvern condus de Vasile Blaga si ca cele doua partide "au avut intelegeri punctuale". Tarle, care a fost exclus din PD din cauza absentei sale la votul motiunii de cenzura, a spus ca a decis sa nu atace hotararea luata de PD intrucat, daca ar face astfel ar ajunge pe mana "acelorasi personaje", in a caror moralitate nu mai crede, printre ele nominalizandu-l pe secretarul general al PD, Vasile Blaga.
Mai mult, Tarle a explicat ca nu s-a prezentat la votul motiunii pentru ca nu putea vota impotriva PNL.
"Am refuzat sa particip la votare din mai multe motive. In primul rand, am pornit in campania electorala impreuna cu PNL, apoi nu voiam sa ajut PSD dar am protestat si fata de votul imperativ", a spus parlamentarul. De altfel, senatorul bihorean a fost intotdeauna un apropiat al PNL-ului, fiind in relatii bune cu actualul secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan. Aceasta prietenie a atras, insa, nemultumirile colegilor din PD, care i-au dat in urma cu cateva luni un ultimatum, pe motiv ca nu se implica in activitatea partidului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.