Meci intre reprezentante din cele doua emisfere in finala Cupei Mondiale la rugby: Anglia-Africa de Sud. O partida care nu ne va furniza o campioana mondiala in premiera, atat sud-africanii (in 1995), cat si englezii (2003) fiind deja incoronati cu t
Meci intre reprezentante din cele doua emisfere in finala Cupei Mondiale la rugby: Anglia-Africa de Sud. O partida care nu ne va furniza o campioana mondiala in premiera, atat sud-africanii (in 1995), cat si englezii (2003) fiind deja incoronati cu titlul suprem.

Anglia a ajuns in ultimul act al competitiei dupa o victorie muncita in fata Frantei. Lewsey a speculat in minutul 2 o eroare a gazdelor si a realizat singurul eseu al partidei, dupa care englezii au jucat numai pe inaintare si au asteptat noi greseli ale "cocosilor". Ele au venit si "trandafirii" au dus scorul la 14-9. Africa de Sud, care avea si avantajul moral al celor 11 victorii din tot atatea posibile in fata adversarilor de duminica, nu a avut mari probleme in semifinala, chiar daca Argentina nu s-a facut de ras. "Springboks" au inclinat decisiv balanta inca de la pauza, cand conduceau cu 24-6 si, cu toata revenirea "pumelor" din a doua repriza, sud-africanii au castigat clar, cu 37-13, realizand patru eseuri prin Habana (doua), Du Preez si Rossouw.
Asadar, vineri, in finala mica se vor intalni Franta si Argentina. Cele doua echipe s-au mai intalnit in aceasta editie a Cupei in faza grupelor, atunci cand "pumele" au atras atentia specialistilor prin victoria repurtata cu 17-12, fara ca francezii sa realizeze un eseu. De aceasta data se joaca insa cu medaliile pe masa, iar "cocosii" au destul timp pentru a-si linge ranile provocate de spinii trandafirului si in fata propriilor suporteri pornesc totusi favoriti.
si marea finala, care este programata sambata, este o reeditare a unui meci disputat in faza grupelor. Atunci, sud-africanii au realizat un scor uluitor, 36-0, care i-a facut pe numerosii suporteri din Insula sa se intrebe daca Brian Ashton mai merita sa ramana la carma echipei. Dar trebuie remarcat un lucru foarte important: in acel meci nu a jucat, nefiind complet refacut, principalul realizator al englezilor si marele pericol pentru sud-africani, Johnny Wilkinson. Atunci cand joaca si cu acest fabulos transformer in teren, englezii, in meciurile importante, sunt tentati sa sacrifice spectacolul si sa joace predominant pe inaintare pentru a obtine cat mai multe lovituri de pedeapsa sau posibilitati de drop pentru Wilkinson.

Jucatorul Africii de Sud Bryan Habana a egalat recordul de opt eseuri inscrise la o editie a Cupei Mondiale, detinut de neozeelandezul Jonah Lomu, prezent pe stadion, dupa ce a marcat al doilea eseu in semifinala cu Argentina, duminica, pe Stade de France. Habana a inscris eseul-record in minutul 75, pe un contraatac, dupa ce a interceptat o pasa de la Juan Martin Hernandez. El a marcat primul eseu in minutul 32. Lomu a stabilit recordul la editia din 1999.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.