Inspectoratul scolar Judetean (IsJ) Cluj organizeaza in aceasta saptamana, intre 15 si 19 octombrie, o noua sesiune de admitere pentru locurile ramase neocupate in cadrul scolilor postliceale din judet. Potrivit purtatorului de cuvant al IsJ Cluj, An
Inspectoratul scolar Judetean (IsJ) Cluj organizeaza in aceasta saptamana, intre 15 si 19 octombrie, o noua sesiune de admitere pentru locurile ramase neocupate in cadrul scolilor postliceale din judet. Potrivit purtatorului de cuvant al IsJ Cluj, Anca Radu, locurile ramase neocupate sunt bugetate de stat, deci gratuite pentru elevi. "Cunoastem tenditele actuale ale pietei muncii, unde cea mai mare parte dintre locurile de munca sunt cele pentru absolventii de studii medii si cei care au cursuri de scoli postliceale de meserii si de aceea, la nivelul judetului s-au creat, in acest an, peste 530 de locuri astfel de scoli" a declarat Radu. Ea a explicat ca profilurile pe care IsJ Cluj le ofera in cadrul acestor scoli au fost, de asemenea, create in corelatie cu nevoile pietei muncii. In total, la nivelul judetului, pentru anul scolar 2007-2008, s-au aprobat 19 clase de cursuri postliceale, cu specialitati diverse, de la electronica, transporturi, constructii - instalatii pana la tursim, sanatate si asistenta pedagogica, sau profil agricol si de alimentatie. "Noi credem ca aceste cursuri sunt o alternativa practica pentru tinerii absolventi de liceu, la urmarea unor facultati" a afirmat Radu. Ea recunoaste ca, in aceasta perioada, ne confruntam cu o problema de mentalitate a generatiei careia i se adreseaza oferta scolilor postliceale.
"Tinerii prefera, din pacate, sa mearga patru ani la o facultate, desi costurile sunt imense, iar finalitatea incerta, pentru simplul fapt ca e o moda" a conchis Radu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.