Mostenitoarea Hotelului Lido, familia Angelescu, a solicitat ieri recuzarea completului de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe motiv ca au fost incalcate articole din Codul de Procedura Civila si exista abateri grave ale unui judeca
Mostenitoarea Hotelului Lido, familia Angelescu, a solicitat ieri recuzarea completului de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe motiv ca au fost incalcate articole din Codul de Procedura Civila si exista abateri grave ale unui judecator.

Dupa ce au castigat imobilul la Curtea Suprema de Justitie, rudele dr. Constantin Angelescu nu au putut intra in proprietatea hotelului pentru ca hotararea irevocabila a fost atacata de familia Paunescu, cea care detine pachetul majoritar de actiuni. Motivele invocate sunt asemanatoare cu cele depuse pana acum. Singura noutate aparuta in dosar este completul de judecata condus de Ioan Ionescu. Acuzat de ani de zile in presa ca a facut politie politica si acum suspectat ca ar face jocurile familiei Paunescu, magistratul a fost invinuit ieri de abateri disciplinare si pronuntari pe langa litera legii. Mostenitorii dr. Angelescu sustin ca nepunerea lor in posesie este cauzata de acceptarea contestatiei in anulare, care n-ar avea temei legal. "Aceasta nu a fost repartizata aleatoriu, ci chiar de catre Ioan Ionescu, judecatorul dand termen chiar la completul sau. Nu exista un formular care sa ateste repartizarea aleatorie (emisa de calculator). Scrisul de pe rezolutii (inclusiv termenul fixat intr-un biletel uitat la dosar) ii apartine judecatorului Ionescu, iar cererea de suspendare provizorie a fost primita tot de dansul. Desi poarta semnatura lui Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile, contestatia si suspendarea au fost semnate in alb deoarece restul scrierii ii apartine aceluiasi judecator, care, oricum, s-a antepronuntat in dosar", au precizat mostenitorii doctorului Angelescu. Completul de judecata a oprit expunerea orala a recuzarii pe motiv ca "aude sala". Magistratii au dat un nou termen pe 26 noiembrie. Intre timp, ICCJ va judeca recuzarea, iar Consiliul Suprem al Magistraturii va verifica acuzele aduse lui Ioan Ionescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.