Petrom analizeaza posibilitatea de a achizitiona companii petroliere de talie medie in Rusia si in zona Caspica, pentru dezvoltarea productiei de petrol, si, in acelasi timp, vizeaza incheierea unor parteneriate cu companii internationale, pentru der
Petrom analizeaza posibilitatea de a achizitiona companii petroliere de talie medie in Rusia si in zona Caspica, pentru dezvoltarea productiei de petrol, si, in acelasi timp, vizeaza incheierea unor parteneriate cu companii internationale, pentru derularea de proiecte mari in aceste regiuni. "Evaluam posibilitatea de a achizitiona in Rusia companii de talie medie care detin campuri de productie in Rusia si zona Marii Caspice. Discutam si posibilitatea de asociere cu companii internationale pentru proiecte mari de productie de petrol in Rusia si zona Caspica", a declarat, luni, directorul diviziei internationale de explorare si productie de petrol al Petrom, Werner Ladwein. Pana la sfarsitul anului viitor, Petrom va ajunge la o productie de 16.000 de barili de petrol pe zi, in Kazahstan. "Aceasta tinta este fara a lua in considerare achizitiile", a precizat Ladwein. Totodata, Ladwein a afirmat ca Petrom intentioneaza sa intre si pe piata din Turkmenistan si Ucraina. Compania detine in Rusia 11 licente de explorare petroliera.
Petrom estimeaza pentru acest an un profit net de 1,69 miliarde lei, in scadere cu 26% fata de valoarea inregistrata in 2006, la o cifra de afaceri de 10,64 miliarde lei, mai redusa cu aproximativ 19%, pe fondul diminuarii pretului petrolului. OMV detine 51,01% din capitalul Petrom, iar AVAS 30,86%. Fondul Proprietatea cumuleaza 9,88% din Petrom, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - 2,02, alti actionari persoane fizice si juridice - 6,21%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.