In aceasta dupa-amiaza, de la ora 17.00, echipa de tineret a Romaniei va intalni formatia similara a Frantei pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi. Meciul conteaza pentru preliminariile Euro 2009 tineret, ce va avea loc in Suedia, si este la fel
In aceasta dupa-amiaza, de la ora 17.00, echipa de tineret a Romaniei va intalni formatia similara a Frantei pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi. Meciul conteaza pentru preliminariile Euro 2009 tineret, ce va avea loc in Suedia, si este la fel de important pentru "manjii" lui Emil Sandoi cum a fost cel cu Olanda pentru nationala lui Piturca.

Chiar daca partida se aanunta una extrem de grea, micii tricolori dand piept cu una dintre cele mai puternice formatii din lume, selectionerul Emil Sandoi nu ia in calcul un esec. "Echipa nationala de tineret a Romaniei este pe un drum bun. De noua meciuri suntem neinvinsi. Avem sase victorii si trei egaluri. In preliminarii am obtinut doua victorii si un egal in Franta. Vreau sa ne pastram invincibilitatea si dupa meciul cu Franta", a precizat tehnicianul.
Pretentiile lui Sandoi nu sunt chiar exagerate, tinand cont ca in urma cu putin timp elevii sai au reusit sa termine la egalitate, 1-1, cu Anglia, semifinalista la ultimul turneu final. "Intalnim un adversar puternic, care s-a impus vineri cu scorul de 4-0 in fata Bosniei, dar care a evoluat cu un om in plus din minutul 55. Oricum, Franta ramane o forta a Europei la acest nivel. Sa nu uitam ca multi dintre jucatorii actualei generatii a Frantei au fost campioni europeni la Under-17 si Under-18", a declarat Emil Sandoi, care ar putea incepe partida de azi cu Tatarusanu - Homei (Tudose), Mardare, Scutaru, Sepsi - Deac, Ropotan, Bicfalvi, Torje - Stancu si Keseru.
Claudiu Keseru considera ca Romania ar putea face un pas important spre baraj daca ar obtine cel putin un punct in confruntarea din aceasta dupa-amiaza cu Franta. "Punctul nostru forte este omogenitatea, iar ei stau foarte bine de la linia de mijloc in sus. In linia mediana si in ofensiva sunt foarte puternici. Daca scoatem un egal sau daca batem, vom face si noi un pas mare spre baraj, la fel cum au facut si jucatorii de la echipa mare", a comentat jucatorul lui Nantes.
Programarea meciului Romania-Franta la Iasi a produs mult entuziasm in Copou, organizatorii asteptandu-se ca la ora jocului stadionul sa fie plin. Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a precizat ca mizeaza pe prezenta a aproximativ 9.000 de spectatori.
Daca in lotul tricolorilor nu exista indisponibilitati, nu acelasi lucru se poate spune si despre adversari. Tehnicianul Rene Girard nu se va putea baza pe serviciile lui Chantome (mijlocas) si Josse (fundas). "Vom avea un meci dificil cu Romania. Este un test important pentru noi. Dar cred ca baietii se vor mobiliza foarte bine si ne vom impune in fata romanilor, devenind astfel favoriti la castigarea grupei", a afirmat selectionerul francez.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.