In ciuda controalelor dese efectuate de Garda Financiara, comerciantii constanteni nu au de gand sa respecte legea.
Cu toate amenzile substantiale aplicate, in magazine se vand inca tigari si bauturi netimbrate.
Verificarile au vizat si zon
In ciuda controalelor dese efectuate de Garda Financiara, comerciantii constanteni nu au de gand sa respecte legea.
Cu toate amenzile substantiale aplicate, in magazine se vand inca tigari si bauturi netimbrate.
Verificarile au vizat si zona "Abator", cunoscuta pentru tranzactiile ilegale pe care le adaposteste.Garda financiara constanta a continuat, in ultima vreme, verificarile la agentii economici care-si desfasoara activitatea pe raza judetului. Inspectorii sai au constatat ca multe din punctele de lucru nu sunt inca dotate cu case de marcat electronice fiscale, dar si ca o serie de magazine vand tigari si bauturi alcoolice netimbrate. Astfel, in urma descinderii in zona "Abator", cunoscuta in oras pentru tranzactiile cu tigari si bauturi alcoolice nemarcate, la punctul de lucru apartinand SC Nelu Crin-"M" SRL, se aflau depozitate tigari si sticle de whisky de diverse sortimente, care nu aveau aplicate banderole fiscale. Societatea a fost sanctionata cu amenda de 20.000 lei, s-au confiscat 138 pachete de tigari si sticlele de whisky nemarcate. In plus, i s-a suspendat activitatea pentru o luna. Pentru aceleasi nereguli a fost sanctionat si barul apartinand SC Styl Com SRL Navodari, a carui activitatea a fost suspendata pentru trei luni.
Nu au scapat de controale nici magazinele din marile centre comerciale. Astfel, SC Sonix Com SRL Constanta, cu punct de lucru la Complexul Doraly Mall, a fost amendata cu 8.000 lei pentru ca nu a achizitionat registrul de declarare a banilor angajatilor. Controalele au continuat in localitatea Mereni, unde s-a descoperit ca punctul de lucru apartinand PF Nedelcu Eugenia nu este dotat cu aparat de marcat electronic fiscal si, in plus, vindea tigari netimbrate. Pentru aceste fapte s-au aplicat amenzi contraventionale insumand 70.000 lei si s-a suspendat activitatea pe o perioada de trei luni.
Controale In judeT
Cristian Radu, comisarul-sef al Garzii Financiare Constanta, spune ca verificarile au continuat si la agentii economici din judet. Astfel, la barul din localitatea Cumpana apartinand SC Margulis SRL Constanta s-a constatat ca se comercializa bautura spirtoasa nemarcata, motiv pentru care s-a aplicat o amenda de 35.000 lei si s-a supendat activitatea societatii pe trei luni. De asemenea, la punctele de lucru ale societatilor Agrotin Prod SRL Constanta si Nicolvan Trade SRL, din Poiana, respectiv Basarabi, nu exista casa de marcat electronic fiscala. In aceste cazuri amenda a fost de 8.000 de lei si s-a suspendat activitatea pana la achizitionarea si fiscalizarea acesteia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.