In judetele care nu sunt centre pilot exista directori de gradinite normati ca atare, dar in centrele pilot educatorii care ar trebui sa fie directori primesc functia de coordonator si isi pastreaza orele la grupa de copii. Stimularea materiala a unu
In judetele care nu sunt centre pilot exista directori de gradinite normati ca atare, dar in centrele pilot educatorii care ar trebui sa fie directori primesc functia de coordonator si isi pastreaza orele la grupa de copii. Stimularea materiala a unui astfel de coordonator a fost facuta in anii anteriori prin acordarea unui numar suplimentar de ore la salariu.
Din acest motiv, in acest moment se incearca gasirea unei solutii care sa se inscrie in limitele legilor in vigoare, dupa cum a precizat inspectorul general adjunct al Inspectoratului scolar Neamt, Grigoruta Oniciuc.
"Normarea care s-a facut in centrele pilot nu respecta legea. De foarte multe ori, actuala conducerea a Inspectoratului scolar Neamt, a spus acest lucru. Ideea de descentralizare in judetele pilot este o amestecatura intre ceea ce inseamna metodologie pentru judetele care nu sunt pilot si cele care sunt pilot. De aici apar probleme de normare si de buna functionare a unei unitati scolare. Actuala conducere a Inspectoratului scolar a incercat sa puna cat mai bine la punct aceste aspecte legate de normare. Au fost facute solicitari la Minister, avem promisiuni de rezolvare a acestor probleme de normare. Atata timp cat nu respecti legea pentru ca nu ai bugetul corespunzator, esti vinovat", a declarat inspectorul general adjunct Grigoruta Oniciuc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.