Solista si cantautoarea Ayo, a carei mama este de origine romana, tatal nigerian, iar cetatenia germana, a luat cu asalt topurile muzicale. Albumul sau de debut, "Joyful", s-a vandut deja in peste 800.000 de exemplare, dupa lansarea din iunie 2006, i
Solista si cantautoarea Ayo, a carei mama este de origine romana, tatal nigerian, iar cetatenia germana, a luat cu asalt topurile muzicale. Albumul sau de debut, "Joyful", s-a vandut deja in peste 800.000 de exemplare, dupa lansarea din iunie 2006, informeaza Reuteurs, citata de Rompres.
"Nu as putea spune niciodata daca sunt o cantareata de soul sau de folk, asa cum n-as putea sa-mi precizez intr-un singur cuvand originea si identitatea etnica", spune Ayo despre ea si despre muzica ei. Nascuta cu numele Joy Ogunmakin in Nigeria, Ayo a fost crescuta la Koln. Primul sau album a fost scos de casa de discuri Polydor/Universal, iar din cele peste 800.000 de exemplare, mai mult de jumatate au fost vandute in Franta.
Ayo, ale carei piese acustice si stil de interpretare amintesc de Sade sau Tracy Chapman, a locuit in Franta pana in luna octombrie a acestui an, cand s-a mutat la New York pentru a-si promova albumul, aparut in Statele Unite la casa Interscope.
"Muzica mea este o reflectie a persoanei mele. Este universala pentru ca si eu ma consider un om universal. In tot ceea ce fac incerc sa fiu eu insami. Nu imi propun sa fiu un superstar pop", spune Ayo.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.