Delegatia tricolorilor a plecat ieri dupa-amiaza in Luxemburg, unde Romania va juca maine partida oficiala cu nationala tarii-gazda contand pentru preliminariile Euro 2008.
FRF va aloca jucatorilor, antrenorilor si intregului staff jumatate din
Delegatia tricolorilor a plecat ieri dupa-amiaza in Luxemburg, unde Romania va juca maine partida oficiala cu nationala tarii-gazda contand pentru preliminariile Euro 2008.
FRF va aloca jucatorilor, antrenorilor si intregului staff jumatate din prima oferita de UEFA pentru eventuala calificare la Euro 2008.

Jucatorii echipei nationale a romaRomaniei au plecat, ieri dupa-amiaza, in Luxemburg, acolo unde tricolorii sustin maine o partida extrem de importanta, vitala chiar, in drumul spre Euro 2008. Fara Mutu, Nicolita si Codrea, care au parasit cantonamentul Romaniei pentru a se reintoarce la echipele lor de club, ei fiind suspendati pentru meciul de maine dupa cartonasele galbene primite in meciul cu Olanda, tricolorii vor efectua azi, de la ora locala 11, antrenamentul oficial pe arena "Josy Barthel", locul unde maine seara, de la ora 21.15, va avea loc meciul. Ultimul jucator care s-a alaturat echipei este Florentin Petre, convocat de urgenta de selectionerul Piturca pentru a acoperi absentele, el venind ieri de dimineata la Constanta si plecand dupa-amiaza cu lotul in Luxemburg.

100.000 de euro, cea mai mare prima
Directorul Departamentului relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, a anuntat ca, in caz de calificare la Euro 2008, cea mai mare prima pe care o vor incasa titularii nationalei, fotbalistii cu cele mai multe minute jucate, va fi de cate 100.000 de euro. Prunea si-a amintit ca pe vremea cand era jucator activ a luat 56.000 de dolari in 1994, iar cu alta ocazie 80.000 de dolari.
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a vorbit si el pe aceeasi tema, afirmand ca din cele cinci milioane de euro pe care FRF le va primi de la UEFA in caz de calificare 2,5 milioane de euro vor merge catre staff-ul tehnic si jucatori. Totodata, sponsorii FRF vor mai vira si ei in caz de calificare "cateva sute de mii de euro". Lupescu a precizat ca bugetul FRF in acest an este de sase milioane de euro, urmand sa creasca la anul cu 20-30 la suta, pana la aproximativ 7,5 milioane de euro.
Florin Prunea a afirmat ca observatorul de arbitri la meciul Romania-Olanda (1-0), germanul Volker Roth, fost presedinte al comisiei de arbitri a UEFA, a apreciat ca faza golului din care a inscris Dorin Goian, suspect de ofsaid, a fost una foarte grea si a acordat brigazii din Grecia o nota foarte mare.

Cruyff critica "lalelele"
Tehnicianul Johan Cruyff, consultant al Federatiei Olandeze, a precizat intr-un comentariu publicat de ziarul De Telegraaf ca nationala Olandei a gresit ca nu a profitat de directia vantului in repriza a doua. "Olanda trebuia sa riste mai mult, pentru a avea sanse mai mari sa inscrie. In prima repriza s-a jucat fotbal in conditii dificile. Nici in partea a doua n-am vazut actiuni individuale de luat in seama ale atacantilor olandezi. Cred ca Olanda va ajunge la CE, dar ce facem atunci? E clar ca jocul trebuie imbunatatit", a subliniat Cruyff.

Presa bulgara de luni il ataca pe fotbalistul nationalei Romaniei, Adrian Mutu, despre care scrie ca este un "cunoscator intr-ale cocainei care nu stie ce vorbeste", dupa ce jucatorul Fiorentinei a facut referiri la gradul de civilizatie al bulgarilor.
"Bietii romani vor continua sa inmoaie mamaliga in icre negre si tot nu se vor civiliza nici peste 100 de ani, chiar daca au intrat in UE. In loc sa se imbete cu tuica pentru ca sunt aproape calificati la Euro 2008, romanii prefera sa se ia de noi. Cunoscatorul intr-ale cocainei Adrian Mutu a explicat dupa victoria cu Olanda ca noi, bulgarii, suntem niste barbari. Asta demonstreaza ca, desi omul nu mai e dependent, nu stie ce vorbeste. Dumnezeule, Tu cel care-i inchizi pe cei care gresesc si pe cei ridicoli, de ce le-ai dat drumul romanilor pe pamant?", scrie publicatia 7 Zile Sport.
Atacul presei bulgare vine dupa ce atacantul Adrian Mutu a declarat, sambata, dupa meciul cu Olanda, castigat de Romania, cu scorul de 1-0, ca i-ar placea ca alaturi de romani sa se califice la Euro-2008 si olandezii, deoarece "sunt mai civilizati".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.