Cativa jurnalisti din Targu Jiu au fost agresati, sambata, in cartierul Meteor, in timp ce incercau sa filmeze pregatirile pentru nunta unor minori rromi. Rromii anuntasera din timp ca nu doresc reprezentanti ai presei la evenimentul respectiv, aces
Cativa jurnalisti din Targu Jiu au fost agresati, sambata, in cartierul Meteor, in timp ce incercau sa filmeze pregatirile pentru nunta unor minori rromi. Rromii anuntasera din timp ca nu doresc reprezentanti ai presei la evenimentul respectiv, acestia considerand ca, din cauza relatarilor mass-media, nu pot sa respecte traditiile tiganesti. Prezenta jurnalistilor la eveniment i-a infuriat, iar lucrurile au degenerat intr-un scandal. Jurnalistii au fost luati la bataie de nuntasi, care le-au bruscat camerele video, le-au luat casetele si le-au distrus telefoanele mobile. Initial, parintii mirilor declarasera insa anterior ca nu vor organiza nicio nunta sau logodna, pentru a respecta legislatia romaneasca in privinta varstei la care se poate casatori o persoana.

O echipa de filmare a postului National TV si a studioului „Alpha“ Targu Jiu, precum si corespondentul cotidianului „Editie Speciala de Oltenia“ s-au deplasat, sambata, in cartierul Meteor pentru a urmari cum se fac pregatirile pentru nunta celor doi minori. Parintii mirilor declar asera insa anterior ca nu vor organiza nicio nunta sau logodna, pentru a respecta legislatia romaneasca in privinta varstei la care se poate casatori o persoana.

Jurnalistii au mers la locuinta familiei Birita, unde era programata petrecerea de sambata seara. Cand au ajuns la fata locului, prin zona trecea, in acel moment, un echipaj al Politiei, aflat in patrulare prin cartier. Potrivit corespondentului National TV, Costin Soare, imediat dupa ce echipajul de Politie a trecut, cateva femei au iesit din curtea in dreptul careia oprisera masina si i-au agresat pe ziaristi. „Eu discutam cu un lider al comunitatii in incercarea de a ne ajuta sa stam de vorba cu organizatorii petrecerii, moment in care m-am trezit imbrancit si impins. Cameramanul meu si cu cel de la cealalta televiziune au fost cei mai expusi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.