Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat, sambata, ca va da in judecata Inspectoratul Scolar Bucuresti si conducerea unitatilor de invatamant. Motivul actionarii in instanta este refuzul de a acorda angajatilor din sistem salari
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat, sambata, ca va da in judecata Inspectoratul Scolar Bucuresti si conducerea unitatilor de invatamant. Motivul actionarii in instanta este refuzul de a acorda angajatilor din sistem salariul minim pe economie de 880 lei, stabilit in noul Contract Colectiv de Munca. „Suma de 660 lei reprezenta salariul minim inainte de data de 1 ianuarie 2007, insa de atunci avem un Contract Colectiv in care se specifica foarte clar faptul ca salariul minim, pentru cadrele cu studii superioare este 880 lei“, a declarat secretarul general al FSLI, Mariana Becic. Reprezentantii FSLI sustin ca responsabili pentru aceasta situatie sunt directorii unitatilor scolare, respectiv Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti, care acorda deciziile de salarizare a personalului din sistem.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.