O intrebare care a ramas fara raspuns in scandalul „Remes-Muresan“ este de ce Tariceanu nu s-a debarasat de Remes inca de la inceput. Una dintre ipoteze este ca Tariceanu a asteptat amplificarea scandalului european privind clauza de sal
O intrebare care a ramas fara raspuns in scandalul „Remes-Muresan“ este de ce Tariceanu nu s-a debarasat de Remes inca de la inceput. Una dintre ipoteze este ca Tariceanu a asteptat amplificarea scandalului european privind clauza de salvgardare pentru agricultura si voia sa-l demita pe Remes sub acest pretext, si nu din motive de coruptie.

Calculele sale ar fi fost date peste cap de aparitia la TVR a primelor imagini filmate de DNA. Adevarul este altul: Tariceanu a fost mintit in privinta probelor din dosar. Minciuna isi are originea tot in DNA.

Scandalul a avut un punct culminant pe 28 septembrie, cand procurorii DNA sperau ca Remes si Muresan sa il prezinte lui Tariceanu pe Ciorba, profitand de prezenta premierului la Baia Mare, la Sarbatoarea Castanelor. Dupa ce acest lucru nu s-a intamplat, procurorii si-au dat seama ca nu mai pot urca mai sus de Remes si au vrut sa ceara acordul pentru a-l cerceta. Au trimis dosarul comisiei din subordinea lui Basescu. Asa se explica de ce presedintele are in seif intregul probatoriu. Asta s-a intamplat pana in 3 octombrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.