Fabulospiritul diplomatiei
Liberalul Mihai Razvan Ungureanu, fost ministru de Externe, a transformat centrala din Aleea Alexandru intr-o adevarata curte boiereasca, aducåndu-si nu mai putin de opt secretari de stat. Teodor Baconschi s-a
Fabulospiritul diplomatiei
Liberalul Mihai Razvan Ungureanu, fost ministru de Externe, a transformat centrala din Aleea Alexandru intr-o adevarata curte boiereasca, aducåndu-si nu mai putin de opt secretari de stat. Teodor Baconschi s-a ocupat de afaceri globale, Lucian Leustean de afaceri europene, Valentin Naumescu de diplomatia publica, Anton Niculescu de reforma si relatii interinstitutionale, Ferdinand Nagy de participarea Romaniei la expozitii mondiale, Mihai Gheorghiu de relatiile cu romanii de pretutindeni, Cristian Preda de francofonie, iar Beatrice Ramascanu a fost agent guvernamental pentru CEDO, cu rang de subsecretar de stat. In organigrama ministerului s-au cuibarit cåteva curiozitati care merita vizionate atent. Bunaoara, Valentin Naumescu este licentiat al facultatilor de Studii Europene, Istorie-Filozofie si Medicina Generala, cu specializari in stiinte politice si asistenta sociala si doctorat in filozofie; Ferdinand Nagy este arhitect si a fost secretar general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, avand in directa coordonare activitatea de control si supraveghere a pietelor; Mihai Gheorghiu este filolog si a absolvit Colegiul National de Aparare; Beatrice Ramascanu a fost judecatoare in Pascani si Buftea si redactor de carte juridica.


Cazul lui Naumescu ne uimeste prin complexitatea angajamentului sau civic, politic, stiintific si administrativ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.