CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Stearatul de magneziu E 572 nu este trecut pe lista de aditivi limentari admisi de Uniunea Europeana.

Mentosanul de la Colin Daily are in compozitie: zahar, sirop de glucoza, stearat de magne
CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Stearatul de magneziu E 572 nu este trecut pe lista de aditivi limentari admisi de Uniunea Europeana.

Mentosanul de la Colin Daily are in compozitie: zahar, sirop de glucoza, stearat de magneziu (E 572), amidon de porumb, mentol. Producatorul a uitat sa precizeze care sunt valorile nutritionale, lucru ce le-ar fi fost de mare ajutor diabeticilor.


ANALIZÃ…. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune despre mentosanul analizat ca este un produs zaharos cu un profil nutritional profund dezechilibrat, format aproape in totalitate din carbohidrati din care majoritatea este reprezentata de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, siropul de glucoza). Din aceasta cauza produsul are si o incarcatura glicemica foarte ridicata, extrem de stresanta pentru pancreasul endocrin, determinand secretia unei cantitati mari de insulina, care in ultima instanta se va traduce prin oscilatii ale glicemiei, extrem de periculoase pentru sanatate. Desi nu avem informatiile nutritionale, din compozitie rezulta ca produsul are o densitate calorica foarte ridicata, de peste 350 kcal/100 g. Mentosanul contine si un aditiv alimentar care nu este trecut pe lista pozitiva a Uniunii Europene, stearatul de magneziu, E 572. Firma producatoare incalca atat legislatia romaneasca, cat si pe cea europeana.


CONCLUZII. Produsul nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, celor cu status proinflamator sistemic (sindromul metabolic, maladii cardiovasculare, hipertensivii, cei cu afectiuni neurologice si neurodegenerative, poliartrite reumatoide). Produsul este interzis suferinzilor de diabet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.