Festivalul National de Teatru (FNT) se deschide pe 2 noiembrie la Sibiu, in Capitala Culturala Europeana, cu fastuosul spectacol al regizorului Silviu Purcarete, "Faust".

De altfel, Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu este sta
Festivalul National de Teatru (FNT) se deschide pe 2 noiembrie la Sibiu, in Capitala Culturala Europeana, cu fastuosul spectacol al regizorului Silviu Purcarete, "Faust".

De altfel, Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu este starul editiei din acest an a FNT, fiind prezent la Bucuresti cu alte sapte spectacole. "Viata cu un idiot", pe un text de Viktor Erofeev, este o montare socanta a reagizorului ucrainean Andriy Zholdak. Un spectacol extrem de puternic, cum rar se vede pe la noi, si un regizor care forteaza limitele psihice si fizice ale actorului, pina ce acestea devin elastice. Spectacolul este pe jumatate teatru, pe jumatate film, fiind asemeni unui reality show de un grotesc inimaginabil. "Viata cu un idiot" va fi prezentat pe 3 noiembrie, la Teatrul Bulandra, Sala "Toma Caragiu", la ora 21.30.

"Pescarusul" de Cehov, un rafinat spectacol in regia lui Andrei Serban, vine sa se intilneasca din nou cu publicul bucurestean pe 4 noiembrie, ora 18.00, la Teatrul "Ion Creanga". Tinarul regizor sibian Radu Alexandru Nica vine la FNT cu spectacolul "Balul", pe care il veti putea vedea pe 5 noiembrie, la Teatrul Odeon, la ora 22.00. Montarea, realizata impreuna cu Mihaela Michailov, este o exceptionala istorie a Romaniei pre, post si mai ales comuniste. O istorie plina de umor si jale povestita in pasi de dans si pe muzici sugestive, de la romantele perioadei interbelice la "Macarale rid in soare aurii, macarale" si "Cincinalu-n patru ani si jumatate".

"Nasul", in regia lui Alexandru Dabija, este un recital vesel si cit se poate de muzical. Pe melodii originale, Ada Milea si Bogdan Burlacianu spun povestea unui cetatean din Uniunea Sovietica al carui nas "si-a luat nasul la purtare" si a disparut fara nici o explicatie logica de pe fata omului, declarindu-si independenta. O montare de tot hazul, pe care o puteti vedea pe 6 si pe 7 noiembrie, la Sala Atelier a Teatrului National, la ora 22.00.

"Trilogia evreiasca", a regizorului Mihai Maniutiu, cu spectacolele "Shoah. Versiunea Primo Levi", "Ecleziastul" si "Experimentul Iov" va putea fi vizionata pe calupuri: "Experimentul Iov", pe 6 noiembrie, la Teatrul "Ion Creanga", la orele 19.00 si 20.45. A doua zi, pe 7 noiembrie, la Circul Globus sint programate doua spectacole cu "Shoah. Versiunea Primo Levi", la orele 19.00 si 20.45, iar "Ecleziastul" il puteti vedea pe 8 noiembrie, tot la Circ, la aceleasi ore. Toate cele trei spectacole ale trilogiei il au in rolul principal pe actorul Marian Rilea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.