Chiar in ziua marelui meci contra Olandei debuteaza la Aberdeen, in Anglia, al saselea turneu al sezonului, singurul care foloseste sistemul grupelor.

Pentru cei carora o singura minge li se pare prea putin, alternativa la preliminariile Campionatului European din 2008 o ofera snookerul. Simbata incepe al saselea turneu al sezonului, Royal London Watches Grand Prix, singura competitie care foloseste sistemul de grupe. Fata de anul trecut, cind cei mai multi sportivi s-au plins de meciurile prea scurte din prima faza a intrecerii, organizatorii au marit durata meciurilor la sapte frame-uri, fata de cinci, fapt ce i-a mai indulcit pe sportivi. "Acest sistem va fi mai bun decit cel de anul trecut, dar tot nu e ideal. Sintem obisnuiti sa jucam «cel mai bun din noua frame-uri», iar aceste meciuri ni se par inca prea scurte", spune Stephen Maguire, care nu se poate inca acomoda cu sistemul de grupe: "Mi se pare normal ca, daca pierzi un meci in turneu, sa fii eliminat. E greu de crezut ca te poti califica din grupe daca ai pierdut un meci. E o mentalitate care ma depaseste".

Pe tabloul principal al Turneului de la Aberdeen si-au facut loc toti marii favoriti, iar meciurile vor incepe de la ora 13.30. Eurosport va transmite zilnic meciurile de la competitia britanica, incepind de simbata, cind sint programate calupuri de la ora 14.00, fiind cuprins si meciul de deschidere al celui mai titrat jucator de snooker, Ronnie O’Sullivan, contra lui Mark Joyce, si de la 21.00, chiar in timpul meciului Romania-Olanda. Duminica, Eurosport va transmite snooker in direct incepind cu ora 21.00.