Scaune antisoc si mese antipanica sint citeva dintre pretentiile consilierilor bucuresteni. Amenajarea salii de consiliu va costa peste un milion de euro.

Pe motiv ca noua sala "nu mai corespunde noilor norme in domeniu", consilierii
Scaune antisoc si mese antipanica sint citeva dintre pretentiile consilierilor bucuresteni. Amenajarea salii de consiliu va costa peste un milion de euro.

Pe motiv ca noua sala "nu mai corespunde noilor norme in domeniu", consilierii municipali au votat in unanimitate reabilitarea celor doua sali de consiliu. "Sala mare arata ca una de camin cultural. Ca sa fim respectati si Consiliul General sa-si desfasoare activitatea decent, este necesara aceasta reabilitare", explica Adir Victor, consilier general. Renovarea celor doua sali va costa peste un milion de euro si va dura sase luni.

Piesele de mobilier, tavanele, pardoseala si lambriurile vor fi inlocuite cu lemn exotic sau autohton de foarte inalta calitate: mahon, palisandru, avoudire, fag, stejar, frasin, cires sau nuc, potrivit proiectului de hotarire. In plus va fi schimbata mocheta din sala mica de sedinte, din cea mare, dar si de pe holuri. Motivul: "Mocheta este uzata moral si fizic", potrivit raportului de specialitate elaborat de expertii Primariei Capitalei.

"Scaunele membrilor de prezidiu vor fi de factura moderna. Cel ocupat de secretarul de stat va fi confortabil, operativ sau managerial, cu posibilitati de reglare multipla, inaltime si inclinarea spatarului, cu perna pentru cap si cu sistem antisoc", se mai precizeaza in raportul de specialitate.

Fotoliile consilierilor vor fi prevazute cu polita mare dotata cu sistem antipanica, sistem special pentru absorbtie acustica, dispozitiv de votare, sistem de iluminat si suport pentru documentare. "Trebuie montate sistemele antipanica la polite. In caz de evacuare, ele sa poata fi demontate usor, pentru a putea iesi afara", ne-a explicat Adir Victor. Si grupurile sanitare ale consilierilor vor fi reamenajate. Conform proiectului, se vor monta gresie pentru trafic foarte intens si obiecte sanitare de cea mai buna calitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.