Capitalul social al bursei sibiene s-a dublat.

Actionarii Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) au fost informati vineri, in cadrul unei AGA, cu privire la dublarea capitalului social, la 6,4 milioane de lei, si despr
Capitalul social al bursei sibiene s-a dublat.

Actionarii Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) au fost informati vineri, in cadrul unei AGA, cu privire la dublarea capitalului social, la 6,4 milioane de lei, si despre intrarea in structura actionariatului a bursei din Varsovia si a bancii de investitii Morgan Stanley.

Bursa din Varsovia, a doua mare piata din Europa Centrala si de Est dupa bursa de la Viena, va detine aproape 2% din capitalul bursei din Sibiu, iar Morgan Stanley a cumparat zece actiuni. Si-au mai manifestat interesul de a subscrie la majorarea de capital Bursa Eurex, din Germania, si Bursa Oneix, care opereaza in regiunea scandinava, precum si un fond de investitii din New York.

Bursa din Sibiu a anuntat in luna iulie ca intentioneaza sa isi majoreze capitalul social, de la 3,254 milioane de lei la echivalentul a doua milioane de euro (circa 6,4 milioane de lei), prin incorporarea unei sume de 1,3 milioane de lei din rezerve si prin aportul in numerar al actionarilor. Pentru realizarea operatiunii, compania a emis 6.508 actiuni, cu o valoare nominala de 200 de lei. Investitorii inregistrati la 31 mai au primit patru actiuni gratuite la zece detinute.

Actiunile au putut fi subscrise la pretul de 1.600 de lei/actiune, din care valoarea nominala este de 200 de lei pe actiune, iar restul de 1.400 de lei reprezinta prima de emisiune.

Anul trecut, la bursa din Sibiu au fost incheiate 4,26 milioane de contracte, respectiv circa 67% din totalul contractelor tranzactionate in istoria de zece ani a BMFMS. Valoarea contractelor incheiate in 2006 s-a ridicat la 9,74 miliarde de lei.

Pe piata de la Sibiu se tranzactioneaza instrumente financiare derivate (futures si options), bursa anuntindu-si intentia de a lansa si piata de actiuni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.