Parchetul Sectorului 2 a solicitat Institutului de Medicina Legala sa investigheze, pe baza documentelor medicale, cauza mortii fostului patriarh Teoctist.



Procurorul Robert Dunca, purtatorul de cuvint al Parchetului de
Parchetul Sectorului 2 a solicitat Institutului de Medicina Legala sa investigheze, pe baza documentelor medicale, cauza mortii fostului patriarh Teoctist.



Procurorul Robert Dunca, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 2, a declarat vineri, pentru Cotidianul, ca procurorul care ancheteaza cauza mortii fostului patriarh Teoctist a solicitat IML sa analizeze documentele medicale si declaratiile martorilor. Ancheta Parchetului survine unei sesizari a organizatiei Civic Media. "Cei de la IML ne-au promis ca in doua-trei saptamini vom avea un raspuns. Daca IML nu va putea stabili cu certitudine cauza mortii Patriarhului, Parchetul va cere deshumarea pentru a face cercetari aprofundate", a declarat Dunca. Procurorul a completat ca a solicitat si Colegiului Medicilor concluziile investigatiilor proprii.

Expertii IML sint insa sceptici in legatura cu utilitatea unei astfel de investigatii. "Pentru expertiza medico-legala ceruta de Parchet se vor studia documentele medicale si declaratiile celor implicati in actul medical respectiv. Dar fara o autopsie nu se poate spune cu exactitate care a fost cauza mortii", a declarat pentru Cotidianul doctorul Valentin Gheorghiu, expert in medicina legala la IML "Mina Minovici".

Intrebat despre posibilitatea de a se descoperi cauza decesului in urma eventualei exhumari a cadavrului Patriarhului, daca procurorii o vor cere, Gheorghiu a precizat ca e cam tirziu pentru exhumare. "Organele au inceput deja sa se descompuna. In plus, starea cadavrului depinde foarte mult de conditiile in care a fost inhumat, de umiditatea solului, de temperatura. Autopsia efectuata in asemenea conditii e un fel de loterie", a spus Gheorghiu.

Fostul Patriarh Teoctist a murit in 30 iulie, in urma unei operatii de adenom la prostata efectuate la Spitalul Fundeni de catre chirurgul Ionel Sinescu si anestezistul Dan Tulbure.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.