La doar 15 ani, un elev din Chisinau a decis sa scape de parinti cu ajutorul unui ucigas platit.Mobilul crimei: casa, masina si bani Un elev de 15 ani din Chisinau a angajat un ucigas care sa-i omoare parintii. Potrivit propriilor declaratii, adolescentul ajunsese la concluzia ca prezenta parintilor sai il Ąplictisea". Insa a avut ghinon. Cel pe care a vrut sa-l angajeze era un politist sub acoperire. Potrivit agentiei DECA-press, baiatul ar fi fost dispus sa dea orice suma numai sa-si vada parintii morti.

In urma unei intilniri directe dintre tinar si presupusul ucigas, cei doi s-au inteles, pina la urma, asupra sumei de 4.000 de dolari. Baiatul a platit chiar si un acont cu banii imprumutati de la un prieten.

Politistii au organizat un flagrant in urma caruia tinarul a fost arestat. Falsul asasin i-a aratat copilului poze trucate care il infatisau pe tatal sau mort. Singura sa reactie a fost sa se intereseze cind va ajunge si mama sa vitrega in aceeasi ipostaza.

Un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne precizeaza ca politistii moldoveni au fost socati de acest caz. Oamenii legii incearca si acum sa afle care sint motivatiile ce au stat la baza gestului adolescentului. Ipoteza cea mai probabila ramine intentia copilului de a pune mina pe apartament, bani si pe un automobil.

Minorul a fost arestat pe o perioada de 30 de zile pentru tentativa de omor. Daca va fi gasit vinovat, risca ani grei de inchisoare. Violenta juvenila si la americani Un elev de 14 ani a deschis focul intr-un liceu din Cleveland si apoi s-a sinucis. Cel putin patru persoane, doi adulti si doi elevi, au fost ranite in timpul atacului, au informat autoritatile americane, citate de AFP. Presa americana a relatat ca elevul care deschisese focul era suparat pentru ca fusese suspendat marti de conducerea scolii. Cu o arma in fiecare mina, a doua zi, adolescentul a parcurs culoarele celor doua etaje ale scolii tragind in tot ce misca. Mai multi elevi si profesori au reusit sa fuga, in timp ce altii s-au ascuns in spatele dulapurilor.