Cronologia spagii ministeriale, de la prima inregistrare a procurorilor si pina la demisia lui Traian Remes din functia de ministru al Agriculturii.

Duminica, 23 septembrie. Procurorii DNA fac prima inregistrarea in care ministrul Decebal Traian Remes primeste plicul de la Ioan Avram Muresan.

Luni, 24 septembrie. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, dezvaluie in emisiunea „Sinteza zilei" de la Antena 3 ca telefoanele familiei Remes sint ascultate de procurori. Se referea la sotia ministrului Agriculturii. Informatia ca procurorii DNA ar fi inceput urmarirea penala impotriva lui Remes nu era inca publica.

Miercuri, 26 septembrie. Ministrul Remes neaga, intr-un interviu acordat ziarului „Gardianul", ca ministrul Justitiei l-ar fi anuntat personal ca telefoanele sale si ale sotiei ar fi ascultate.

Joi, 4 octombrie. Guvernul emite ordonanta de urgenta prin care desfiinteaza Comisia prezidentiala speciala de anchetare a ministrilor.

Joi, 4 octombrie. In acelasi timp cu emiterea ordonantei, surse judiciare au confirmat pentru Cotidianul ca DNA a cerut comisiei speciale de la Cotroceni aprobarea de a-l cerceta penal pe ministrul Agriculturii, Traian Remes.

Vineri, 5 octombrie. Procurorii DNA fac a doua inregistrare, cea dintre Ioan Avram Muresan si omul de afaceri Gheorghe Ciorba. Inregistrarea este facuta cu ajutorul lui Ciorba. Avram il asigura ca nu este nici o problema, deoarece comisia de la Cotroceni a fost desfiintata.

Simbata, 6 octombrie. Procurorii DNA l-au ridicat pe Ioan Avram Muresan din locuinta sa din Baia Mare si l-au adus la Bucuresti.

Duminica, 7 octombrie. Procurorii DNA l-au prezentat pe Muresan in fata judecatorilor in vederea unui mandat de arestare pentru 29 de zile. Apare si informatia ca Muresan ar fi cercetat intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi intermediat „cumpararea de influenta" intre omul de afaceri Gheorghe Ciorba si ministrul Traian Remes.

Luni, 8 octombrie. Procurorul general, Codruta Kövesi, i-a cerut presedintelui Traian Basescu acordul pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Remes.

Marti, 9 octombrie. Apare informatia ca mita data de Ciorba lui Remes ar consta in 100 de litri de palinca, 20 kg de caltabosi si 15 mii de euro, Remes urmind sa obtina si un autoturism de lux, Audi Q7, in cazul in care Ciorba ar fi cistigat licitatiile.

Marti, 9 octombrie. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca isi mentine increderea in ministrul Remes, dar daca acuzatiile procurorilor se confirma, acesta va fi obligat sa se retraga din Guvern.

Miercuri, 10 octombrie. In editia de stiri de la ora 19.00, TVR 1 prezinta inregistrarile cu Remes, Muresan si Ciorba.

Joi, 11 octombrie. Remes demisioneaza din Guvern.

CITESTE MAI MULT: Remes a cazut pentru 6 milioane de euro Gheorghe Ciorba a dat mita pentru a cistiga licitatii in valoare de 200 de miliarde de lei vechi organizate de Ministerul Agriculturii in judetul Vilcea. Serviciile secrete interne se leapada de afacerea Remes SRI si DGIPI neaga orice implicare in afacerea interceptarilor din cazul Remes-Muresan. Avocatul celui din urma spune ca, „din cite isi aminteste", ar fi vazut la dosar mandate luate pentru DGIPI. Presedintele TVR a interzis episodul doi din filmul spagii Alexandru Sassu ii acuza pe stiristii TVR ca au incalcat regulamentul intern cind au difuzat caseta cu Remes ii atentioneaza ca transmiterea unui nou fragment este ilegala. Rodica Culcer se declara cenzurata. CSM cauta judecatori pentru comisia de la Cotroceni SRI si DGIPI neaga orice implicare in afacerea interceptarilor din cazul Remes-Muresan. Avocatul celui din urma spune ca, „din cite isi aminteste", ar fi vazut la dosar mandate luate pentru DGIPI. Istoria spagii de la caltabos incoace Cronologia spagii ministeriale, de la prima inregistrare a procurorilor si pina la demisia lui Traian Remes din functia de ministru al Agriculturii.