Vom avea un sfirsit de saptamina cu temperaturi de maximum 13 grade, lapovita, zapada si chiar viscol.Dupa ce toamna a fost ca vara,
in octombrie vine iarna Vremea se va raci accentuat, iar de simbata si pina luni temperaturile vor fi cu 8-10 grade mai mici decit cele normale pentru aceasta perioada, potrivit unei atentionari cod galben emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). ĄSimbata, in Maramures, nordul Transilvaniei, Moldova si Banat, temperaturile se vor situa intre 8-9 grade Celsius. Doar in partea de sud a tarii mercurul termometrelor va urca pina la 19 grade Celsius", a declarat Simona Andrei, meteorologul de serviciu al ANM. Potrivit prognozei, duminica, maximele se vor incadra intre 3-13 grade Celsius, in toata tara, iar in jumatatea nordica a Moldovei sint prognozate lapovita si ninsori. Vintul va prezenta intensificari in toate regiunile, in Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea va atinge 70-80 de kilometri pe ora. ĄCei care vor merge la munte in acest weekend trebuie sa stie ca temperaturile vor fi foarte scazute pentru aceasta perioada si ca vintul va sufla cu peste 100 de kilometri pe ora. Totodata va ninge, ceea ce va duce la aparitia viscolului", a mai precizat meteorologul de serviciu. Meteorologii le recomanda celor care se vor duce in pelerinaj la Iasi la Sfinta Parascheva sa-si faca un bagaj cu haine groase si sa nu doarma afara.

Politia rutiera a emis un comunicat prin care avertizeaza soferii care vor pleca la drum simbata sau duminica sa aiba masina echipata de iarna. Atentionarile cod galben vizeaza fenomene meteorologice obisnuite pentru zona respectiva, dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si de niveluri.