De vreo doua saptamani, fanii "televiziunii din garsoniera" isi delecteaza auzul cu istorisiri din viata Elodiei. Viata reala sau cea virtuala.

Mesaje private, citite cap-coada, subliniate cu markerul. Se fac analize pe text, literare, se
De vreo doua saptamani, fanii "televiziunii din garsoniera" isi delecteaza auzul cu istorisiri din viata Elodiei. Viata reala sau cea virtuala.

Mesaje private, citite cap-coada, subliniate cu markerul. Se fac analize pe text, literare, se comenteaza porcos, se rade. Cum a ajuns corespondeta Elodiei in garsoniera din Piata Romana? Cei de acolo il baga la inaintare pe "hackerul Adrian", sursa care va sa zica trebuie protejata, la o adica. Nici nu conteaza, Codul Penal, vorbeste, la art. 195, de "violarea secretului corespondentei" - "deschiderea unei corespondente adresate altuia (...) se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza (...) si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala (...)".


In plus, in posesia corespondentei Elodiei s-a ajuns prin comiterea altei infractiuni, prevazuta de legea 161/2003, art. 43, alin (1) - "interceptarea, fara drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publica si care este destinata unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectueaza in cadrul unui sistem informatic constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani." Cei din "garsoniera TV" spun ca au primit dreptul de a viola corespondenta Elodiei de la sotul ei, Cristian Cioaca. Insa, atata vreme cat nu e declarat decesul, fie el si prezumat, in lipsa cadavrului, nimeni nu poate sa ia decizii in numele Elodiei.


Crezand ca organele abilitate s-au sesizat in fata acestor infractiuni transmise in direct, pe un post de televiziune national, am contactat purtatorul de cuvant al IGPR, pentru a vedea care e stadiul anchetei. Dupa jumaa€™ de ora de consultari, inspectorul Sarmizia Fetcu ne comunica urmatoarele: "Ancheta este efectuata strict de procurorul Marius Iacob, vreti sa va dau numarul lui de mobil?". Piua. Explicam ca domnul procuror cauta prin rape si ca singura tangenta a domniei sale cu cazul expus de noi e numele Elodiei Ghinescu. Ca ceea ce s-a intamplat avocatei din Brasov se poate repeata cu orice alt cetatean al Romaniei. "Maine, doamna Fetcu, va treziti ca va sunt citite dumneavoastra mail-urile pe post". Se gandeste serios, chiar e o problema. "O sa consider telefonul venit de la Jurnalul National ca fiind o sesizare, pe care o sa o transmit mai departe, spre solutionare". Deseara, infractorii vor recidiva. Violand corespondenta in grup, cu perversiuni verbale. Iar cei care ar trebui sa-i impiedice, aia cu "siguranta si incredere", se vor uita la televizor, curiosi si complici.   Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.