De vreo doua saptamani, fanii "televiziunii din garsoniera" isi delecteaza auzul cu istorisiri din viata Elodiei. Viata reala sau cea virtuala.

Mesaje private, citite cap-coada, subliniate cu markerul. Se fac analize pe text, literare, se comenteaza porcos, se rade. Cum a ajuns corespondeta Elodiei in garsoniera din Piata Romana? Cei de acolo il baga la inaintare pe "hackerul Adrian", sursa care va sa zica trebuie protejata, la o adica. Nici nu conteaza, Codul Penal, vorbeste, la art. 195, de "violarea secretului corespondentei" - "deschiderea unei corespondente adresate altuia (...) se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza (...) si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala (...)".


In plus, in posesia corespondentei Elodiei s-a ajuns prin comiterea altei infractiuni, prevazuta de legea 161/2003, art. 43, alin (1) - "interceptarea, fara drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publica si care este destinata unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectueaza in cadrul unui sistem informatic constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani." Cei din "garsoniera TV" spun ca au primit dreptul de a viola corespondenta Elodiei de la sotul ei, Cristian Cioaca. Insa, atata vreme cat nu e declarat decesul, fie el si prezumat, in lipsa cadavrului, nimeni nu poate sa ia decizii in numele Elodiei.


Crezand ca organele abilitate s-au sesizat in fata acestor infractiuni transmise in direct, pe un post de televiziune national, am contactat purtatorul de cuvant al IGPR, pentru a vedea care e stadiul anchetei. Dupa jumaa€™ de ora de consultari, inspectorul Sarmizia Fetcu ne comunica urmatoarele: "Ancheta este efectuata strict de procurorul Marius Iacob, vreti sa va dau numarul lui de mobil?". Piua. Explicam ca domnul procuror cauta prin rape si ca singura tangenta a domniei sale cu cazul expus de noi e numele Elodiei Ghinescu. Ca ceea ce s-a intamplat avocatei din Brasov se poate repeata cu orice alt cetatean al Romaniei. "Maine, doamna Fetcu, va treziti ca va sunt citite dumneavoastra mail-urile pe post". Se gandeste serios, chiar e o problema. "O sa consider telefonul venit de la Jurnalul National ca fiind o sesizare, pe care o sa o transmit mai departe, spre solutionare". Deseara, infractorii vor recidiva. Violand corespondenta in grup, cu perversiuni verbale. Iar cei care ar trebui sa-i impiedice, aia cu "siguranta si incredere", se vor uita la televizor, curiosi si complici.   Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie