Suspectat ca si-ar fi omorat sotia, politistul brasovean Cristian Cioaca, in incercarea de a dovedi ca este nevinovat, a fost de acord sa fie testat la poligraf.

El a picat insa testul adevarului. Comportamentul sau atunci cand a raspuns
Suspectat ca si-ar fi omorat sotia, politistul brasovean Cristian Cioaca, in incercarea de a dovedi ca este nevinovat, a fost de acord sa fie testat la poligraf.

El a picat insa testul adevarului. Comportamentul sau atunci cand a raspuns la intrebari esentiale a fost unul simulat, potrivit specialistilor de la detectorul de minciuni.


DETECTORUL DE MINCIUNI. Trei sunt intrebarile la care - atunci cand Cioaca a raspuns "Nu" - acul poligrafului "a desenat" "pana la maxim" comportamentul simulat, potrivit concluziilor specialistilor. Aceste intrebari sunt: "Tu ai omorat-o pe Elodia Ghinescu?"; "Vie sau moarta, tu ai transportat-o in noaptea de 29 spre 30 august pe Elodia Ghinescu?"; "Vie sau moarta, stii unde e acum Elodia Ghinescu?".

Cand a raspuns la aceste intrebari cheie, subiectul a suferit, printre altele, modificari substantiale ale tensiunii arteriale, dar si inervare neuromusculara la nivel toracic si abdominal.

Una dintre intrebarile puse subiectului Cioaca in timpul testului cu detectorul de minciuni ne face sa credem ca anchetatorii nu exclud dintre ipotezele de lucru varianta omorului prin imprudenta. "Ai fost vreodata atat de nervos incat sa vrei sa omori pe cineva?", a fost intrebat Cristian Cioaca. Raspunsul a fost "Nu".

Surse bine informate ne-au precizat ca anchetatorii nu exclud posibilitatea existentei unui complice la stergerea urmelor evantualei crime, deoarece unul dintre raspunsurile la care subiectul a avut un comportament simulat a fost cel oferit la intrebarea-capcana daca a transportat singur cadavrul Elodiei Ghinescu.    Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢Â  Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.