Filmul lui Judd Apatow, „Un pic insarcinata", una dintre premierele acestei saptamini, a dus-o cum nu se poate mai bine la box office. Ceea ce nu inseamna ca e si bun, semanind mai degraba cu protagonistul: cu „burta", confuz si timid.Foamea vine mincind, indragostirea vine insarcinind,
cel putin la Apatow Producatorul, scenaristul, regizorul si (mai putin) actorul Judd Apatow este noul copil de aur al Hollywoodului. In aceasta vara, pelicula sa, „Superbad", a rupt gura tirgului: buget de 20 de milioane, incasari de 120. Iar „Un pic insarcinata", aflata printre premierele romanesti din aceasta saptamina, n-o duce nici ea rau: 30 de milioane buget, 150 la incasari. Luind in calcul ca ambele filme nu beneficiaza de aportul unor celebritati hollywoodiene, ci de fete relativ noi si june in rolurile principale, se poate spune ca Apatow a descoperit o formula filmica de succes si ca reuseste s-o multiplice. Ca gen, lungmetrajul „Un pic insarcinata" este o comedie romantica. Doar ca aici sentimentele iau startul cu greu si asta dupa o aventura de o noapte, soldata cu o sarcina. Cei doi protagonisti sint cum nu se poate mai nepotriviti: ea, Alison Scott (Katherine Heigl), frumoasa foc, bogata, cu o cariera de succes in televiziune, el, Ben Stone (Seth Rogen), sarac lipit pamintului si somer, neatragator, plus ca fumeaza marijuana non-stop si petrece in acelasi ritm cu colegii de apartament. Fireste, Apatow nu se zgirceste la poante, majoritatea mulate pe un contrast deja arhiexploatat de acest gen cinematografic: femeia e matura si cu mintile in cap, barbatul e un copil pe care ea trebuie sa il creasca si sa il dadaceasca pentru a parcurge traseul catre responsabilizare.

Ce are remarcabil acest film al lui Apatow este inocenta lui, eventual delicatetea - desi mai greu de observat - si probabil acestea inving predictibilitatea intrigii, sfirsitul ei obligatoriu si umorul cam subtire. Per total, un lungmetraj care sa iti imbunatateasca dispozitia si doar atit, cu personaje care oscileaza intre stereotipuri batute in cuie, acelea impuse in mare masura de gen, si oameni cu psihologii functionale, cu atit mai mult cu cit filmul nu ii cere spectatorului sa le cunoasca backgroundul. Un alt punct forte este faptul ca joaca pe doua planuri, dezvoltind si relatia dintre Alison si Ben, dar radiografiind-o si pe aceea dintre sora ei mai virstnica si sotul ei, plus copiii acestora, si astfel extinde spectrul publicului-tinta.

„Un pic insarcinata" poate fi vizionat in Bucuresti la Cityplex, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza Romania si Patria.

Ce probleme a avut cu lansarea lungmetrajul „Kite Runner" aflati pe www.cotidianul.ro/select