Pentru un scor mai bun, primul-ministru ar fi in stare sa faca si alegeri inainte de termen. Premierul Tariceanu ori a dezvoltat un simt al umorului iesit din comun, ori s-a imbolnavit de „maladia Basescu“. Presedintele PNL a surprins ie
Pentru un scor mai bun, primul-ministru ar fi in stare sa faca si alegeri inainte de termen. Premierul Tariceanu ori a dezvoltat un simt al umorului iesit din comun, ori s-a imbolnavit de „maladia Basescu“. Presedintele PNL a surprins ieri cand a anuntat ca anul viitor, in iunie, alegerile locale ar putea fi organizate odata cu cele parlamentare. Mai exact, am putea avea alegeri anticipate!

„Exista si posibilitatea sa organizam alegerile locale cu cele parlamentare, la finele sesiunii de anul viitor, in iunie. E o decizie care nu a fost luata, dar ar trebui sa se tina cont de aceste constrangeri de timp“, a spus, ieri, Calin Popescu Tariceanu, dupa sedinta Biroului Politic al PNL, mentionand si ca proiectul votului uninominal este „blocat“ si „sabotat“ in Parlament. Conform NewsIn, in interiorul PNL exista un curent de opinie tot mai favorabil ideii de devansare a alegerilor pentru Parlamentul national, in asa fel incat ele sa fie organizate odata cu cele locale. Liberalii spera in acest fel sa maximizeze scorul pe care l-ar obtine in scrutinul general, in ideea ca implicarea primarilor in c ampania electorala ar putea aduce un procentaj mai bun si la nivel national.

Confuzie
Partidele au reactionat prompt la anuntul premierului. Liderul PSD Cristian Diaconescu a declarat ca nu intelege declaratia lui Tariceanu. El sustine ca organizarea anticipatelor presupune dizolvarea Parlamentului, iar cel care sa le organizeze sa fie un guvern demisionar. „Nu suntem in nici una din aceste situatii si mi se pare inexplicabil de ce liberalii declara aceste lucruri. Am fi putut crede ca doresc sa profite la parlamentare de pe urma mobilizarii infrastructurii teritoriale pentru alegerile locale, ori PNL nu are o infrastructura la fel de puternica, de exemplu cum este a PSD“, a adaugat vicepresedintele PSD. Liderul PRM, Lucian Bolcas, a declarat ca organizarea simultana a alegerilor parlamentare cu cele locale nu i se pare o idee potrivita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.